Botica Cup 2023 Jičín

 Botica Cup 2023 

 

V sobotu jsme se zúčastnili turnaje Mini Botica Cup 2023 v Jičíně. Turnaj to byl výborně obsazený – HBC Jičín, TJ Turnov, Liberec Handball, TJ Náchod, Slavia VŠ Plzeň a Loko ČB, HK Město Lovosice a Házená Třeboň.

Týmy byly rozděleny do dvou skupin, systémem každý s každým 2×10 minut a po odehrání těchto zápasů nás čekali vzájemné zápasy o celkové umístění se soupeřem z druhé skupiny.

V prvním utkání ve skupině jsme se utkali s pozdějším vítězem turnaje (jen tak pro zajímavost, byla to nejtěsnější výhra Lovosic, který jinak všechny zápasy vyhrával s velkou převahou).
HK Město Lovosice :  Loko ČB 9 : 8

Druhé utkání bylo spíše takové urputné a o našem vítězství jsme rozhodli až v posledních minutách.
Loko ČB : TJ Náchod
9 : 6

V posledním skupinovém zápase jsme dětem na soupeře naordinovali už trochu obrannou taktiku, a nutno dodat, že jí splnily na výbornou.  Díky tomuto vítězství jsme hráli o celkové 3. – 4. místo.
Loko ČB : Handball Liberec
10 : 7

V souboji o třetí místo nám vyšel druhý tým z druhé skupiny Slavia VŠ Plzeň s mladým Houmim v sestavě ☺ a starším na tribuně v roli fanouška☺. Víc jak polovina utkání byla vyrovnaná, ale v posledních minutách se projevila absence několika hráčů/ček a síly viditelně docházeli.
Loko ČB : Slavia VŠ Plzeň 7 : 10

Závěrem bychom chtěli děti pochválit za předvedené výkony a nasazení. Dalo nám to víc než několik tréninků dohromady.  Snad si to přenesou i do dalších zápasů.  Všem rodičům, kteří nás na turnaj do Jičína doprovázeli bychom chtěli poděkovat za skvělou podporu, protože dětem to moc pomáhá. 😊