Mladší dorost – drama do hořkého konce

TJ Lokomotiva České Budějovice – HK Ivančice
28:29 (13:16)

Minulou sobotu k dalšímu ligovému dějství na naší palubovku zavítal tým Ivančic, který okupuje medailové pozice v tabulce naší soutěže. Dal se tedy očekávat těžký zápas, který nebude lehké zvrátit na naší stranu.

Vstup do zápasu nám vcelku vyšel. Soupeř sice o něco odskočil, ale do nějaké dvanácté minuty se nám dařilo držet na dostřel a skóre bylo vyrovnané nebo – 1 gól v náš neprospěch. Pak přišla naše slabší desetiminutovka, ve které se nám přestalo dařit v útoku a naše neproměněné šance (nebo technické chyby) soupeř nekompromisně trestal góly z rychlých protiútoků. Ani naše zformovaná obrana nefungovala moc spolehlivě a soupeř nás často přehrával díky nacvičeným kombinacím, případně úspěšným zakončením z křídelních prostorů. Postupně jsme se tedy propadali do ztráty o 3 góly. Zvlášť posledních 5 minut prvního poločasu pro nás bylo bolestivých, protože jsme je prohráli 4:1. Výsledek prvního poločasu byl tedy 16:13 pro Ivančice.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s vytaženější obranou, což se ukázalo jako dobrý tah. Přes počáteční tápání se nám díky zlepšené obraně podařilo dostat do vedení a cca v polovině druhého poločasu jsme vedli o 2 góly. Od poloviny druhého poločasu jsme začali dělat více chyb v útoku a nedávali jsme vyložené brankové příležitosti. To nás stálo spoustu sil a soupeře jsme tím nechali náskok smazat. Bohužel se nám nepodařilo uhájit ani bod za případnou plichtu, protože jsme inkasovali gól z poslední devítky zápasu dvě sekundy před koncem.

Co dodat na závěr? Kluci zaslouží velkou pochvalu za bojovnost i za celkem pohlednou hru. I přes některé zbytečné chyby se jejich hra postupně zlepšuje a věřím, že v dalším domácím zápase budou odměněni bodovým ziskem.

Více informací pro milovníky statistik zde:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-mladsi-dorostenci-stred/detail/zapas/5d4a7276-51d2-47c1-8936-6c4fb90f345f