Mladší dorost – vítězné loučení s ligovou sezónou

TJ Lokomotiva České Budějovice – Házená Legata Hustopeče
38:27 (20:12)

K poslednímu zápasu aktuální ligové sezóny na naši palubovku zavítal tým z Hustopečí. Na podzim jsme na hřišti tohoto soupeře remizovali a bylo tedy nasnadě tentokráte urvat plný počet bodů.

Do zápasu jsme nevstoupili moc dobře. Obrana si nedokázala poradit s aktivním pohybem soupeřových spojek a bez důrazného přerušování je nechala tvořit dle jejich libosti v území za devítkou. Tyto situace znamenaly časté přečíslení naší obrany a gól v naší síti. My jsme sice dokázali tak nějak reagovat, ale úspěšnost střelby byla (tak jako poslední zápasy) mizerná, a tak byl stav až do nějaké 20. minuty prvního poločasu více méně vyrovnaný. V tu chvíli nastal čas na náš time-out, po kterém kluci zlepšili obranu. Nám se začalo dařit využívat rychlé protiútoky, kterými jsme v posledních deseti minutách prvního poločasu zápas jasně opanovali a rázem to bylo 20:12 v náš prospěch.

Ve druhém poločase jsme náš náskok ještě mírně navýšili, ale žádný gólový trhák se z naší strany už nekonal. Částečně asi proto, že jsme točili sestavou tak, aby si zahráli opravdu všichni hráči a částečně kvůli naší malé efektivitě v zakončení. Zápas se tak dohrál za stavu 38:27 v náš prospěch.

Co dodat závěrem? Klukům v ligové tabulce náleží šestá pozice, kterou já osobně beru, vzhledem k jejich potencionálu, jako zklamání. Bohužel zkraje sezóny nám utekla spousta bodům tím, že kluci najížděli na nový systém, na který si bylo potřeba navyknout a pak nám v pozdějších fázích sezóny několik bodů uteklo po těsných prohrách, když se nám nedařilo proměňování vyložených šancí. Celkově ale kluky, kteří během této sezóny neodpadli (ze 13 jedinců na startu sezóny jich zbylo 6) chválím za velký herní progres a za svědomitý přístup k tréninkům i zápasům. Jen tak dál…

Více informací pro milovníky statistik pod tímto odkazem:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-mladsi-dorostenci-stred/detail/zapas/c20beb25-30bf-489b-aed7-7f6bc74077b1