Muži A – zhodnocení sezóny 2022/23

Hlavním cílem vedení týmu pro uplynulou herní sezónu, bylo opět umístění na předních místech ligové tabulky a to i přesto, že v týmu po sezóně skončilo několik hráčů z pracovních důvodů a v průběhu ligové soutěže se postupně bohužel, zranili další hráči, kteří už do konce herní sezóny do zápasů nezasáhli.

Absencí těchto hráčů odešla týmu větší variabilita hry, jak v obranných činnostech, tak především v útočné fázi, kdy pro hráče nebyl problém soupeře přestřílet. Herní projev byl proto více zaměřen na obranu, a proto v tabulce tým skončil s třetím nejmenším počtem obdržených branek. V útoku už to tak slavné nebylo, čtvrtý nejmenší počet vstřelených branek, ale jak bylo již avizováno, odchodem několika hráčů se to dalo čekat.

Dalším dílčím cílem bylo zapojení mladých hráčů z ligového dorostu. Mladí hráči se nové výzvy nezalekli, ba naopak chytli šanci tzv. za pačesy. V některých zápasech byla jejich dravost a zápal pro hru klíčovým momentem v utkání.

Cíle se vedení týmu tedy splnily, takže sezóna 2022/2023 je považována za úspěšnou.
Po soutěži u týmu mužů skončil po několika úspěšných letech trenér Michal Kotvald, jež bude dále v klubu působit jako trenér mládeže.

Autor: Michal Kotvald