Bábovky potrápily Slavii, na body to ale nestačilo…

Lokomotiva ČB – DHC Slavia Praha
29:32 (15:14)

V sobotu 18. listopadu 2023 se náš tým žen utkal na domácí palubovce společně se zatím neporaženým pražským týmem Slavie.

I přesto že jsme věděli, že to bude těžký zápas, šli jsme do toho s odhodláním zápas jen tak nevzat a pokusit se vyhrát. Jelikož je pražský tým tuto sezónu nováčkem, nevěděli jsme, co od jejich hry očekávat.

Začátkem prvního poločasu se nám moc nedařilo a hráčky ze Slavie si tak získaly náskok 4 bodů. Postupně jsme si ale osvojili jejich styl hry a první polovinu zápasu jsme zakončili výhrou 15:14 pro nás.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s jasným cílem si bodový náskok udržet a dotáhnout ho až do konce. Ale naše představa se ve hře moc neodrážela. V útoku se nám sice víceméně dařilo, ale naše obrana začala trochu zaostávat. Zároveň jsme ke konci zápasu promarnili některé jasné šance, kdy jsme byli v přesile, a protihráčky si tak opět získaly svůj bodový náskok.

Celý zápas byl velice napínavý, kdy do posledních minut nebylo jasné, kdo tedy vyhraje. Nakonec i přes velké úsilí, které jsme do tohoto zápasu vložili, konečným výsledkem byla výhra 29:32 pro hráčky ze Slávie.

Tímto zápasem jsme v novém složení týmu úspěšně ukončili svou první společnou sezónu a věříme, že se nám na jaře bude dařit ještě lépe.

Autor článku: Natálie Višvaderová

Statistiky zápasu zde: https://www.handball.cz/souteze/zeny/2-liga-zeny-cechy/detail/zapas/b6098dca-be95-40f3-b7c4-a8debe2b2c3d