Muži A – útok na světový unikát

Lokomotiva Vršovice – TJ Lokomotiva České Budějovice
30:33 (18:14)

Tuto neděli jsme se vypravili k dalšímu dějství našeho ligového snažení, a to konkrétně na hřiště pražských Vršovic. Vršovicím se letos daří a před tímto zápasem byl mezi námi rozdíl propastných 5-ti bodů. Dalo se tedy očekávat, že před námi stojí velký kus práce, jestli se chceme porvat o vítězství.

Vstup do zápasu byl z naší strany velmi nepovedený. Začali jsme totiž unikátní sérií, kdy se nám během 3 hracích minut podařilo nasbírat 5 dvouminutových trestů. To nás sice nestálo nějaký propastný rozdíl ve skóre, ale stálo nás to spoustu sil a možnost hned od začátku zápasu diktovat tempo hry. V útoku se nám celkem dařila střelba z dálky, ale v obraně jsme dělali zbytečné chyby, a to zejména od nějaké 20. minuty, kdy jsme nedokázali bránit strojově jednotvárný rychlý přechod Vršovic, které z této situace relativně snadno skórovali. Výsledkem toho byla naše poločasová prohra 18:14.

Vstup do druhého poločasu byl naštěstí o poznání lepší. Obrana se zpřesnila a Vršovicím už jejich rychlé útoky tak dobře nevycházely. V postupném útoku jim pozvolna ubývalo sil a nám se tedy za prvních 7 minut podařilo zápas vyrovnat. Od té doby jsme Vršovice pustili do maximálně jednobrankového vedení, ale spíš jsme si náskok udržovali my. Předváděli jsme pěknou kombinační házenou s přesným zakončením našich spojek z dálky, případně dohráním do volného pivota.

Oproti zápasu v Pardubicích jsme si tentokrát nenechali vítězství utéct pokaženým závěrem a zkušeným výkonem v koncovce jsme zápas dotáhli k výhře 33:30 v náš prospěch.

Co dodat závěrem? Je vidět, že když se sejdeme na zápas v plném počtu, tak můžeme hrát vyrovnanou partii s jakýmkoliv týmem naší soutěže. Velký dík za pomoc tak patří dorostencům, kteří nás tentokrát nenechali ve štychu a jejich přispění na hřišti bylo hodně znát. Speciální pochvalu za poslední zápasy zaslouží zejména Potok, Dvořka a Martin Nepraš jejichž výkony šly opravdu hodně nahoru a zejména u dvou prvně jmenovaných je vidět, že předváděná hra je minimálně o 2 levely výš, než na začátku sezóny. Jen tak dál.

Náš poslední zápas podzimní části sezóny nás zavede na palubovku Třeboně, kde se nám dlouhodobě moc nedaří. Tak pokud nevíte, co se sobotním večerem, neváhejte a přijeďte nás podpořit do třeboňské haly od 18 hod. Za každý váš hlas v hledišti budeme moc rádi!

Více informací pro milovníky statistik pod následujícím odkazem:
https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/f5f7d3ca-bedd-45b1-8d9f-6ec65fd32eaf