Po vyhraném poločase, jsme perník neuloupily

DHK Pardubice – Lokomotiva ČB
25:22 (11:16)

Sestava a branky: Papanová, Černíková, Houšková 10/2, Zimmelová 5/2, Cvetkovová 3, Horáková 2, Němcová 1, Čapková 1, Šlajferčíková, Kučerová, Nevoralová

Další kolo jarní části nás poslalo do Pardubic. Tentokrát jsme jeli společně s ženami a posíleny o trenéra Kotviho, spolehlivým autobusem s milým řidičem. Cesta byla bez problémů, a tak jsme dojeli s půlhodinovou rezervou. Na domácí půdě jsme pardubické holky porazili o gól, tak že se dala čekat bitva o dva body. A bitva to byla doslova, nejen hráčská, ale trochu i s rozhodčími.

Před samotnou rozcvičkou si holky zahrály tradiční fotbálek, pak už bylo poctivé rozběhání, rozcvička a rozházení sebe i brankářek.

Vstup do zápasu se nám povedl, ačkoli střelkyni prvního gólu Šárku, to překvapilo. Postupně jsme se snažili bránit a pak v útoku rozehrávali rychlou lajnu, z kterých jsme dávali góly. Do 12. minuty s námi soupeřky držely krok, jelikož nám moc nefungovala obrana. Pak přišla pětiminutovka, v které se nám podařilo odskočit na pětigólový rozdíl. Snažili jsme se držet naší hru, zlepšit obranu a zrychlit v útoku. To se nám dařilo a poločas skončil 11:16.

O pauze jsme si řekli, že nepolevíme v obraně, nenecháme se vybláznit soupeřem ani některými výroky rozhodčích. Prostě budeme hrát svoji hru a budeme bojovat až do konce. To dáme, máme na to!

To by jsme ovšem nebyly my, aby jsme si zase nevybraly slabší chvilku. Tentokrát to bylo prvních devět minut druhého poločasu. Za tu dobu jsme dali pouze 1 branku ze sedmičky, také nás trochu srazilo několik nepříjemných faulů na Báru, Terku a Amél. Holky se nicméně oklepaly a dál bojovaly. Ovšem postupně docházely síly, nedařilo se proměňovat šance, soupeřky zbytečně přitvrdily a co naše brankářky chytily, odražené míče už soupeřky neminuly.

Ve 25.minutě se začal výsledek lámat, našimi zbytečnými chybami a ztrátami jsme přišly o míč a soupeřky nás trestaly góly, za to my už žádný nedali.

Co říct závěrem… Holky děkuji za bojovnost proti soupeři i rozhodčím! I když jsme po zápase všichni cítili bezradnost a zklamání, váš výkon byl skvělý a hlavně od srdce!!!

Také děkujeme všem našim fanouškům, kteří v pardubické hale povzbuzovali!

Na další zápas se přijďte podívat do Lokoarény v sobotu 10.2.2024 ve 13 hodin.