Muži A – vstup do jarní části sezóny

TJ Lokomotiva České Budějovice – HBC JVP Strakonice 1921 B
24:26 (12:14)

Tento víkend se tým mužů v rámci svého vstupu do jarní části sezóny utkal s rezervou extraligových Strakonic. Strakonice pro výjezd na naši palubovku vybraly asi nejsilnější možnou sestavu a bylo tak jasné, že nás nečeká nic lehkého.

Vstup do zápasu byl z obou stran trochu rozpačitý. Neproměňovaly se šance, dělalo se množství technických chyb a házená tudíž nebyla úplně dobře koukatelná. Od cca 5. minuty se ale obraz hry začal vylepšovat a zejména nám se začalo dařit v rychlém protiútoku, který pramenil z toho, že Strakoničtí často neproměňovali své střelecké pokusy zpoza devítky. Nám se tak podařilo opanovat prvních cca 20 minut zápasu.

V postupném útoku se nám ale moc nedařilo a tím, jak Strakonice postupně zlepšovaly svou úspěšnost v jejich útoku, tak nám ubývalo příležitostí pro naše rychlé protiútoky. Na postavenou obranu Strakonic stále ne a ne najít recept. Strakonice tak postupně přebíraly otěže zápasu a poločas vyhrály poměrem 14:12.

Vstup do druhého poločasu se nám vcelku podařil. Dokázali jsme srovnat skóre na 14:14. Následovala však pěti gólová šňůra Strakonic a o osudu utkání bylo rozhodnuto. Strakonice kontrolovaly zbytek zápasu a zaslouženě vyhrály 26:24.

Nás prakticky po celý zápas srážela hlavně malá efektivita našeho postupného útoku. Ta pramení z bídné účasti na trénincích, kdy na nácvik herních kombinací a součinnosti není dostatek hráčů. Druhou slabinou pramenící z bídné tréninkové účasti je prachbídná fyzická kondice některých jedinců, která samozřejmě notně sráží jejich výkon.

Nedá se svítit. Příští týden nás opět nečeká nic jednoduchého, protože tentokrát zavítáme na palubovku rezervy extraligové Plzně. Držte tedy palce a při příštím domácím zápase 24. 2. od 17 hod proti Havlíčkově Brodu na viděnou.

Na závěr bych rád upřímně poděkoval divákům za to, že dorazili v tak hojném počtu a hlasitě nás podporovali během celého zápasu. Díky moc!

Více informací pro milovníky statistik pod následujícím odkazem:
https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/d0b7ee22-20e7-4aa7-86ad-9e5d0d63e426