Muži A – i nadále na vítězné vlně

TJ Sokol Úvaly – TJ Lokomotiva České Budějovice

25:32 (10:17)

 

K dalšímu utkání našeho ligového snažení jsme odcestovali na hřiště Úval, které se nachází v tabulce těsně před námi. Vzhledem k tomu, že se náš zápas křížil se zápasem dorostenců a během týdne se nastřádalo několik omluvenek, tak jsme nevyrazili zrovna v hojném počtu. Měli jsme jen 2 hráče na střídání, tak jsem pro všechny případy musel oprášit cvičky i já…

Do zápasu jsme vstoupili nad očekávání dobře. Zdobila nás hlavně vynikající obrana, kde jsme soupeře téměř k ničemu nepustili. Góly jsme dostávali prakticky pouze po seběhu křídla z jedné či druhé strany. Za prvních 20 minut jsme inkasovali jen 5x. Naproti tomu náš útok fungoval velmi dobře. Dávali jsme góly z druhé vlny rychlého protiútoku nebo po dobré práci našich spojek po nacvičených kombinacích. Posledních 5 minut prvního poločasu trochu došly síly a klesala střelecká úspěšnost, ale nijak zásadně to zápas nezdramatizovalo. Výsledkem bylo naše poločasové vedení 17:10.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s jasným odhodláním dovést zápas do vítězného konce a nepřipustit žádné zbytečné zdramatizování. Začátek druhého poločasu se nám opět vydařil a naše vedení se navýšilo až na rozdíl nějakých 11 gólů. To na výsledkové tabuli svítila nějaká 10. minuta. V tomto úseku utkání začala trochu drhnout součinnost v obraně a úspěšnost zakončení v útočné fázi také povážlivě klesala. Dovolili jsme tak Úvalům snížit až na nějakých 5 gólů rozdílu ve skóre. Do konce zápasu zbývalo nějakých 5 minut a my jsme se naštěstí opět zvedli a zlepšeným výkonem jsme zápas dotáhli do vítězného konce 32:25.

Co dodat na závěr? Kluci zaslouží pochvalu za velkou bojovnost a nasazení po celý průběh utkání. Zbývají nám poslední 2 zápasy, tak je potřeba na vítězství z posledních zápasů stavět a pokračovat ve nastoleném trendu.

Neváhejte a přijďte nás podpořit v příštím domácím utkání proti Vršovicím v sobotu 27. 4. od 17 hod.

Více informací pro milovníky statistik pod následujícím odkazem:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/1ec147ad-6cbc-42fc-bc26-d20cc4f2a498