Muži A – pozdní sběr

TJ Lokomotiva České Budějovice – Lokomotiva Vršovice
36:23 (20:14)

Další dějství našeho ligového snažení se odehrálo na domácí palubovce proti Lokomotivě z Vršovic. Vršovicím se tento rok celkem daří a v tabulce jsou o několik míst před námi. Dalo se tedy očekávat napínavé a vyrovnané střetnutí.

Vstup do zápasu se nám velice povedl. Po prvních sedmi minutách zápasu na světelné tabuli zářilo skóre 7:0 v náš prospěch. Bylo to zejména díky spolehlivé obraně, která soupeře takřka k ničemu nebezpečnému nepustila a když už, tak nás podržel spolehlivě chytající Šimi. Z dobré obrany jsme těžili góly z rychlých protiútoků a naše vedení se tak rodilo relativně snadno. Cca v desáté minutě poločasu začali hosté také přeci jen nějaké góly dávat a zápas se začal vyrovnávat. Nám sice postupně odcházel rychlý protiútok, ale ten byl vykompenzován poměrně kvalitní souhrou v postupném útoku. Trochu docházely síly, protože nebylo moc za koho střídat, ale i tak jsme šli do šaten s vedením 20:14.

Vstup do druhého poločasu byl opět velmi povedený. Prvních 10 minut jsme vyhráli 8:2 a o zápasu bylo prakticky rozhodnuto. Snažili jsme se tedy pošetřit ty nejvíce pochroumané hráče a zápas důstojně dohrát. My jsme měli pasáže, kdy jsme dělali dětinské chyby, ale ty byly většinou vykoupeny relativně snadným gólem v soupeřově síti. Zápas tedy skončil naší jednoznačnou výhrou 36:23.

Co říct závěrem. Je super, že i v okleštěné sestavě dokážeme porážet soupeře z pater tabulky nad námi. Konečně se daří hrát systémem, který od týmu vyžaduji a sbírat body do tabulky. Škoda jen, že ten sběr započal tak pozdě. Do příštího zápasu musíme vyléčit šrámy a po ztrátě dalšího hráče nějak zkonsolidovat sestavu.

Neváhejte a přijďte nás podpořit na poslední zápas sezóny v sobotu 4. 5. od 17 hod proti Třeboni.

Více informací pro milovníky statistik pod tímto odkazem:
https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/21c4e147-7cad-476e-b7a0-7acd156fffa9