Muži A – generálka na novou sezónu

Spartak Sezimovo Ústí – TJ Lokomotiva České Budějovice

18:34 (10:14)

Tento pátek jsme místo tréninkové jednotky vyrazili k poslednímu přípravnému utkání před nadcházející sezónou. Soupeřem nám byl letošní navrátilec do naší ligy – Sezimovo Ústí.

Vzhledem k časové tísni jsme před zápasem neměli dostatek prostoru na řádné rozházení a to jako by se podepsalo na výkonu v celém prvním poločasu. Naše hra snesla přísnější měřítka jen velmi ojediněle. Jediný komu se dařilo byl Matyáš v bráně, který byl nucen hasit požáry za naší chybující obranou. Obrana ale nebyla tou nejhorší složkou naší hry. Tou byl bohužel útok, kde jsme dělali jednu technickou chybu za druhou, stříleli jsme z nepřipravených pozic a celkově to vypadalo jako bychom se na hřišti viděli poprvé. K našemu štěstí ani Sezimák nepředváděl výkon z říše snů, a tak i přes mnohá selhání skončil první poločas naším vítězství 14:10. Upřímně ale lituji každého, kdo se na to představení musel koukat.

Druhý poločas už byla jiná káva. Začali jsme podnikat rychlé protiútoky, které jsme zpravidla úspěšně zakončovali. V postupném útoku nám vycházely nacvičené kombinace a my jsme se pevnou rukou ujali otěží zápasu. V bráně jsme měli pro změnu Šimiho a i on chytal velmi spolehlivě a Sezimáku dovolil vstřelit jen osm gólů. Cca posledních deset minut druhého poločasu se už jen dohrávalo, protože zápas byl rozhodnutý. Za výkon ve druhém poločase tým zaslouží pochvalu, protože dokázal hrát přesně takovou házenou jakou bychom se rádi prezentovali během nadcházející sezóny.

Co dodat na závěr? Z tohoto zápasu je potřeba si vzít hlavně ponaučení. Jak velmi trefně poznamenal Kája Ř., bylo vidět, že když odflákneme předzápasovou přípravu, tak to s největší pravděpodobností velmi srazí náš výkon. Důležité ale bylo, že jsme se dokázali zvednout zpod deky, která na nás ležela a druhý poločas opanovat. To se nám v mnoha zápasech minulé sezóny nedařilo a mnohdy jsme se dokázali v podobných zápasech trápit celých 60 minut.

Příště už na ostro proti Třeboni v poháru na domácí palubovce 7. 9. od 17 hod, tak neváhejte a přijďte nás podpořit v dobrém vstupu do nové sezóny.