Nedaří se, nedaří…

TJ Lokomotiva České Budějovice – Turnov

15:25 (8:12)

Sestava a branky: Formánková, Scheichlová, Lavičková, Rybáková, Nováková, Poláčková 1, Vejvodová 2, Kolbová 3, Králová, Klimešová 2, Dolejšová 6, Oupicová a Korandová 1.

ŽK: 1:2, vyloučení: 4:3, sedmičky: 2:4, počet diváků: 42

Rozhodčí: Jiří Hosnedl, Štěpán Kahoun

Na nedělní zápas proti Turnovu byly jasně dané pokyny a to hlavně zlepšit obranu, od které to všechno začíná, zrychlit přechod do útoku, lajnu a mít méně technických chyb. Prvních 10 minut zápasu se nám dařil a hrál se vyrovnaný zápas. Jenže přišla tzv. slabá chvilka, kdy se nám nedařilo vůbec, ale vůbec nic. Tři krásné trháky, které bohužel zůstaly bez gólu. Další vyložené šance a tyče. A poté se nakupilo spoustu chyb, které soupeřky uměly potrestat, tím nám odskočily na čtyřbrankový rozdíl a o poločase se do šaten odcházelo za stavu 8:12. O pauze jsme si jasně řekli, jak musíme hrát, zlepšit a přitvrdit v obraně, proměňovat vyložené šance a zkusit smazat manko z prvního poločasu. Bohužel do druhé půle jsme vstoupili velmi špatně, kde jsme v dalším úseku vyrobili mnoho chyb, kdy nám nevycházelo opět vůbec nic a o výsledku utkání bylo velmi rychle rozhodnuto. Zbytečné ztráty míčů, dvojitý dribling, nehození si lajny, nechytání míče a neproměněné vyložené šance. Obrana nefungovala tak jak měla, bylo vidět, že holky v obraně nestíhají na nohách a jsou z toho góly. V útoku jsme se trápili a chyběl potřebný tah na bránu. Jenže v házené platí jedno pravidlo: ‚, Nedáš, dostaneš‘‘. Takže místo toho, abychom soupeře dotáhli na přijatelný stav a ukázali, že hrát umíme, tak jsme soupeřkám dovolili ještě rozdíl navýšit na 10 branek. Bohužel zápas, který jsme klidně mohli uhrát lépe, a nebála bych se říci, že bychom ho mohli i vyhrát, jsme psychicky, ale hlavně herně nezvládli. Chce to větší dravost v obraně a také v útoku.

Další zápas hrajeme 17.10. od 12.30 ve Strakonicích a jen doufám, že děvčata začnou hrát tu házenou, kterou známe a všichni se na ní těšíme.

Ještě Vás chci pozvat na 2. kolo ČP, kde nás na domácí půdě čeká soupeř 1. ligy Sokol Kobylisy. Utkání začíná 11.10.2015 v Lokoaréně České Budějovice od 16.00 hodin. Tak nás přijďte podpořit.