Vyrovnaný zápas s Vršovicemi

dorkyLOKO ČB x Sokol Vršovice

24:29 (11:13)

K dalšímu zápasu ligy starších dorostenek jsme na domácí palubovce přivítali soupeřky ze Sokola Vršovice, které v minulém zápase obraly o body našeho příštího soupeře z Mladé Boleslavi. Zápas se odehrál po čtrnáctidenní pauze, během které jsme se zaměřili na nápravu chyb ze zápasu minulého.

Zápas začal velmi dobře, kdy se hned z prvního útoku podařilo vsítit branku Tomáškové střelou z křídla. V následujících minutách se hra přelévala ze strany na stranu. Bohužel vůbec se nám nedařilo v obraně, kde jsme vytvářeli spousty chyb a nedokázali jsme blokovat střely ze země z prostředka. Naštěstí nás v těchto chvílích podržela brankařka Scheichlová, která předvedla několik výborných zákroků. Ke konci poločasu přišla naše klasická desetiminutovka zmaru, kdy jsme nechytali míče a vytvářeli zbytečné technické chyby, čehož soupeřky využily a odskočily na poločasových 11:13.

V šatně o přestávce proběhl – jinak se to ani nazvat nedá – „fičák“. Děvčata nejspíše ještě omámená z šatny nenastoupila do druhého poločasu příliš dobře. Během pěti minut soupeř vstřelil další tři branky a nevypadalo to s námi příliš dobře. Naštěstí se holky oklepaly a začaly konečně bránit. K tomu se v útoku rozstřílela Adéla Gottfriedová a nám se dařilo se soupeřkami držet krok a mírně stáhnout jejich náskok. Zvrátit stav utkání se ale již nepovedlo a tak zápas skončil vítězstvím hostujících 24:29.

S prvním poločasem vůbec nemůžeme být spokojeni, i když podle výsledku to vypadá na hezký výkon. Kupilo se spousty technických chyb a v obraně děvčata byla jako na vycházce. Zato druhý poločas znamenal zlepšení obranné činnosti. Zlepšením obrany se zvedlo sebevědomí i v útoku, kde musíme pochválit Adélu Gottfriedovou, která se stala nejlepší naší střelkyní. Avšak ne všem se při střelbě dařilo a vysílaly na brankařku střely, které kdyby byly o malinko pomalejší, tak couvaly.

K dalšímu zápasu zajíždíme za soupeřkami z TJ AŠ Mladé Boleslavi. Soupeřky z tohoto týmu jsou pro nás zatím velikou neznámou, ale my se ničeho nezalekneme a výjezd bude s cílem přivézt do Budějc první dva body letošní sezóny.

Sestavy a branky:

  • Loko ČB: Scheichlová, Haňková – Chasáková 7, Gottfriedová 6, Řezáčová 3, Farková 3, Tomášková 2, Dvořáková 1, Chrástková 1, Potůčková 1, Steierová Marešová, Šírková
  • Sokol Vršovice: Šimečková 9, Parthová 6, Skřivanová 4, Říhová 4, Hynešová 3, Dražanová 2, Janovská 1

ŽK: 2 : 2, Vyloučení: 1 : 3, Sedmičky: 5/8 : 4/4, Diváci: 57

Rozhodčí: Gebauer, Vitner