První jarní zápas

Dorostenky-slaviaDHC Slavia Praha x Loko České Budějovice

38:17 (19:10)

Je krásné nedělní poledne a směr Praha vyráží autobus Lokomotivy naložen cenným nákladem – družstvem starších dorostenek – k prvnímu jarnímu zápasu. Soupeřem nám budou hned na začátek silný tým děvčat ze Slavia Praha.

K zápasu nastupujeme v plné sestavě, kromě Anety Řezáčové, která z osobních důvodů přerušila svou sportovní kariéru, a trenéra Kotvalda, který s námi nemohl odcestovat z vážných rodinných důvodů. V této chvíli se ukáže, jak svědomitě se dívky během zimní přestávky připravily. Instrukce jsou jasné. Jít na hřiště vyhrát anebo minimálně slavistky potrápit, tak abychom si tento zápas užili. Již od prvního hvizdu je vidět to velké odhodlání. Po hezky sehrané lajně se dostává k zakončení Denisa Tomášková, která první střelou zápasu otevírá skóre. Následně výborná aktivita v obraně kazí rozehrávku domácích, kteří se nemohou dostat ke střele a poté v nouzi střílejí mimo bránu. Dobré tempo se nám daří držet do desáté minuty, kdy přichází marnost v útočné fázi. Přicházejí střely z nepřipravených pozic, a když už se dostaneme do dobré pozice, domácí brankařka chytá. Tím se slávistky dostávají do brankového trháku a na naše děvčata padá deka. Odchází soustředěnost v obranné činnosti a v útoku pokračuje marnost. První poločas končí zle vyhlížejícím rozdílem 9 branek 19:10.

Do druhé půle jsme nastoupili s cílem zkorigovat výsledek a znechutit hru soupeřkám. Bohužel po zahájení jako bychom stále byli na lavičce a soupeřky pohodově zvýšily své vedení o další 4 branky. Přichází time-out a domluva hráčkám, aby se konečně probraly. Zafungovalo to a došlo k zlepšení obranné i útočné činnosti. Bohužel i přes to nás soupeřky přehrávaly stále stejnými signály. Hra ze strany slávistických se začala přiostřovat a rozhodčí za některé zákroky začali vylučovat. To nás dostalo do zápasu a začala se opět hrát pěkná házená z naší strany. Na hřiště se dostaly i děvčata z širší části kádru a bylo na nich vidět veliké odhodlání nechat na hřišti vše. V obraně jsme konečně začali číst a ničit signály soupeřek. Bohužel ani to nezvrátilo hrozivou prohru o 21 branek 38:17.

Vyzdvihnout v tomto zápase bych chtěl hlavně Sašu Šírkovou, která vynikajícím způsobem nahradila Řezáčovou, a stala se naší nejlepší střelkyní se 7 brankami. Další věcí co stojí za vyzdvihnutí je nasazení v posledních 10 minutách zápasu. S takovýmto nasazením, kdybychom hráli po celý zápas, tak by přicházel v úvahu i bodový zisk. V těchto minutách jsme začali hrát stejně tvrdě jako soupeřky a ty měly veliké problémy s dostáním se do střeleckých pozic.

Následující zápas odehrajeme opět na hřišti soupeřek z Prahy. Tentokrát budou našimi soupeřkami Sokolky z Vršovic. Zápas proběhne za 14 dní, a to tedy 27.2.

Sestava a branky:

Loko ČB: Haňková, Scheichlová – Šírková 7, Potůčková 3, Gottfriedová 3, Farková 2, Dvořáková 1, Tomášková 1, Marešová, Steierová, Chrástková, Chasáková, Matoušová

DHC Slavia Praha: Šroubková 9, Klégrová 8, Kovaříková 6, Vacková 5, Hurková 4, Franzová 3, Svobodová 3

ŽK: 0 : 2, Vyloučení: 4 : 3, Sedmičky: 3/5 : 1/2, Diváci: 42

Rozhodčí: Pospíšil, Uhlíř

Zápis na webu CHF