Výhra na domácí půdě

běláLOKOMOTIVA ČB – SOKOL BĚLÁ POD BEZDĚZEM
28:22 (11:11)

Sestava a branky: Formánková, Scheichlová – Dolejšová 8, Pánková 7, Kolbová 5, Hondlíková 4, Chasáková 3, Farková 1, Řezáčová T., Steierová, Chrástková, Králová, Šírková, Oupicová

Na výborný výkon z minulého kola jsme chtěli navázat i na domácí palubovce. Přivítali jsme loňského vítěze II. ligy a současně čtvrtý tým letošního ročníku Sokola Bělá pod Bezdězem.
Před utkáním jsme od Darinky a Martina, dostali nové dresy, které jsme chtěli pokřtít tím nejlepším způsobem a to vítězstvím. Už všichni víme – povedlo se.

Do utkání jsme vstoupili bez Gabči (zapůjčena do Havlíčkova Brodu), Lucky Poláčků, Petitky, Štěpy (která však obětavě usedla na lavičku) a Adély, po nemoci se alespoň nastoupila na spojce Verča.

Obavy jsem měl, zda zvládneme hru na tři spojky a jednou rozehrávačkou. Začátek zápasu byl z naší strany velmi nervózní a my kupili jednu technickou chybu za druhou k tomu se přidalo opět naše neproměňovaní šancí. Soupeř nám unikl na dvou brankový náskok, který se nám podařilo srovnat až v poslední vteřinách prvního poločasu. V první půli nám skvěle fingovala obrana, ale bohužel se nám nepodařilo pokrýt střelecky disponovanou hráčku soupeře s č. 19, která nekompromisně zakončovala i kolem hlavy.

Do druhé půle jsme vstoupili, s jasným cílem urvat vítězství na svou stranu a hlavně zkvalitnit hru v útoku a zvýšit efektivnost střelby. Výborně se dařilo v této fázi Terce Pánků na křídle (střelba 5/5) a začali se přidávat i ostatní hráčky a soupeřovi jsme pomalinku, ale jistě začali unikat. Rozhodující faktorem bylo vyloučení modrou kartou hráčky s číslem 19, která ve snaze nám odebrat míč zasáhla Terku Chasáků ramenem či loktem do spánku. Ta se skácela k zemi. Vyloučení zcela oprávněné byl to faul zezadu, hráčka o ní vůbec nevěděla. Věřím však, že to nebyl žádný úmysl, ale jen snaha získat míč.

Od té doby jsme jasně ovládli hru a v pohodě jsme dokráčeli k dalším bodům, už jsme se mohli začít radovat z vítězství a těšit se na večerní „Mexický den“.

Další soupeř na nás čeká v dalekém Tachově, který nabírá na obrátkách a v minulém kole deklasoval Ústí nad Labem rozdílem 13 branek. Tak, uvidíme, jak se nám povede.