Muži A – hledání ztracené formy

Jiskra Havlíčkův Brod – TJ Lokomotiva České Budějovice

35:35 (21:16)

K dalšímu venkovnímu utkání jsme odcestovali do Havlíčkova Brodu, kde se nám dlouhodobě příliš nedaří, zejména v obraně. Do Havlíčkova Brodu jsme dorazili s vůlí odčinit mizerný výkon z minulého domácího zápasu, kdy jsme jen stěží porazili notně oslabené Úvaly.

Vstup do zápasu se nám vůbec nepovedl a prakticky od začátku jsme v utkání tahali za kratší konec. Propadali jsme zejména v obraně, kdy jsme nebyli schopni ubránit jediného hráče a to zejména při rozehrávání devítimetrových hodů. Přes výslovné předzápasové upozornění na tuto herní situaci, ze které Havlíčkům Brod dává snad polovinu gólů, jsme nebyli schopni jakkoliv reagovat. K tomu jsme přidali hned několik neproměněných vyložených šancí v útočné fázi hry, místy uspěchanou střelbu a poločasový výsledek – 5 gólů v náš neprospěch byl na světě. Za poločas jsme byli schopni dostat 21 gólů, což je příděl opravdu nadstandardní.

Vstup do druhého poločasu byl o poznání lepší. Vylepšila obrana a soupeře jsme v první polovině druhého poločasu do ničeho moc nepouštěli. Naše neproměňování šancí a pár technických chyb sice bránilo k výraznějšímu gólovému trháku, ale i tak jsme po prvních cca 10 minutách druhé půle skóre vyrovnali a za pár minut jsme dokonce už vedli o 2 góly. Zdálo se, že zápas začínáme otáčet v náš prospěch. Pak ale přišlo několik zbytečných vyloučení a opět neproměné šance, cehož soupeř využil a vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Utkání tedy skončilo remízou 35:35.

Co říct závěrem. Bohužel se jednalo o zápas, který jsme mohli a měli vyhrát a ztráta tohoto bodu nás může v konečném účtování hodně mrzet. Co je ale horší je fakt, že to nebyla nějaká výjimka, ale že poslední dobou nepodáváme výkony, které by nás opravňovali k trůnění na první pozici v lize. Těžší zápasy nás teprve čekají a my výpadků podobných tomuto budeme s největší pravděpodobností ještě litovat…

Více informací pro milovníky statistik zde:

http://www.muzi.chf.cz/match_report.aspx?id=67318&cmpid=51