Turnaj mladých házenkářů v Milevsku

Turnaje se zúčastnilo 6 družstev a hrálo se systémem každý s každým 2×10 minut. Náš tým Loko A byl sestaven převážně miníky a doplněn mladšími žačkami.

Sestava LOKO ČB A: Borovka Jakub, Houšková Markéta, Kocourek Matěj, Šmrhová Šárka, Plch Jan, Cvetkovová Barbora, Plch Zdeněk, Čapková Amálka, Štěrba Marek, Zimmelová Tereza

Trenér: Jan Borovka

LOKO ČB A : Ledeč nad Sázavou 4:9

První zápas turnaje jsme sice začali dobře, nicméně soupeř byl živější a párkrát nás přehrál a vypracoval si náskok, který udržel až do konce zápasu. Náš tým se zatím sehrával, a i když prohrál, nepodal vůbec špatný výkon.

LOKO ČB A : DDM Milevsko 9:7

Ke druhému zápasu jsme nastoupili motivovaní a odhodlaní udělat vše pro výhru. Kluci z Milevska jsou dost silově vyspělí, ale i přesto se nám povedlo nejčastějšího střelce ubránit. Střelecky se dařilo spojkám i středu a díky tomu jsme dovedli zápas do vítězného konce.

LOKO ČB A : Rokycany 6:17

Rokycany byly jasným favoritem turnaje, proto bylo naším cílem uhrát co nejlepší výsledek a nevyčerpat všechny síly. To se myslím povedlo a ani s vítězem turnaje jsme nesehráli špatný zápas.

LOKO ČB A : Spartak Příbram 14:5

Předposlední zápas byl plný očekávání. Na Příbram jsme si tak malinko věřili, tak jsme doufali, že to vyjde. Skvělým týmovým výkonem jsme od začátku šli za svým cílem. Viděli jsme i několik křížení spojek se středem a střelecky se také dařilo.

LOKO ČB A : LOKO ČB B 6:6

Poslední zápas turnaje přinesl opravdové drama až do posledního hvizdu píšťalky. S našimi kluky jsme hráli o konečné druhé místo turnaje. Zápas to byl napínavý, obě družstva se „vybejkovala“ ke svému nejlepšímu výkonu turnaje. Obě družstva podržely výkony brankářů. Proto padlo tak málo branek.

Běží poslední minuta zápasu, stav 6:6. Mladší žáci ztrácí balon, Kuba jde do rychlého útoku, na šestce je faulován a rozhodčí píská sedmičku. Srdce se zastavuje všem hráčům, trenérům i divákům-rodičům. Písk! Markéta střílí a Aleš chytá. Zápas končí remízou. Máme velikánskou radost. Ovšem remíza nás posunula na třetí místo. I tak máme velikou radost.

Slovo na závěr: Všichni hráči a hráčky zaslouží pochvalu za předvedený výkon a doufám, že nové zkušenosti využijí při soutěžích svých družstev v kraji. Dík patří i trenérovi, který měl svatou trpělivost s rozhodčími, kteří nepískali vůbec dobře. Ne každý dokázal udržet nervy na uzdě. A nemalé DÍKY patří i skvělým fanouškům, rodičům, bubeníkům v jednom, kteří lokoťáckým hráčům připravili skvělou kulisu a atmosféru.

Konečné pořadí: 1. Rokycany, 2. LOKO ČB B, 3. LOKO ČB A, 4. DDM MILEVSKO, 5. Příbram, 6. Ledeč nad Sázavou

Individuální ocenění:

Nejlepší střelec – Markéta Houšková, Lokomotiva ČB A – 23 branek

Nejlepší gólman – Martin Klička, Rokycany

Nejužitečnější hráč – Štěpán Druska, Lokomotiva ČB B

 

Odkaz na článek a fotografie z turnaje: https://www.jcted.cz/milevske-noviny/turnaj-mladych-hazenkaru-v-milevsku-sladkeho-bakuse-vyhraly-rokycany/