I přes prohru velká spokojenost

TJ Loko České Budějovice – Házená Jindřichův Hradec

22:25 (12:11)

V prvním kole Českého poháru k nám zavítal tradiční soupeř a spřátelený tým Házená Jindřichův Hradec.

Většina Bábovek se po několika měsíčním půstu setkala s míčem až o tomto víkendu právě na turnaji v J. Hradci. Na soupisce nám chyběly i některé hráčky a tak ve vzduchu visel otazník, jak se s tím holky vypořádají. Už na začátku musím říci, že se s tím vypořádaly skvěle.

Vstup do zápasu vyšel lépe hostům, kteří se ujali vedení 0:2. V tu chvíli Bábovky zatopily pod kotlem a skóre otočily ve svůj prospěch.Od té doby byl stav vyrovnaný a skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. Po první půli svítil na ukazateli stav 12:11 ve prospěch Bábovek.

Hned na začátku druhé půle soupeř vyrovnal. Ale poté jsme díky zlepšené obraně, kombinační hře v útoku a také vynikající Hadici v brance (po celý zápas chytala parádně a zlikvidovala i spoustu jasných příležitostí), odskočili na dvoubrankový rozdíl, který jsme si udržovali až do 46. minuty. 

Poté bylo znát, že holkám docházejí síly. Hlavně na spojkách a vlastně ani na křídlech jsme neměli koho vystřídat a tak jsme experimentovali i s hrou na dva pivoty, ale i s tím se holky vypořádaly velice dobře. Nicméně toho hradecká děvčata dokázala využít a čtyřmi rychlými brankami otočila skóre ve svůj prospěch 21:22. V 55. minutě jsme ještě vyrovnali na 22:22, ale závěr patřil hostujícím hráčkám, které vstřelily ještě tři branky a odvážejí si tak výhru 22:25 a tím pádem i postup do dalšího kola Českého poháru.

Chtěl bych moc pochválit všechny hráčky, za to jak skvěle bojovaly, nic nevypustily a hrály kolektivně jako jeden tým. Tímto výkonem udělaly nejen mě velikou radost a plně doufám, že si podobný výkon i nasazení přenesou do ligových zápasů.

 

Děkujeme moc všem divákům za skvělou podporu a děvčatům od Vajgaru gratulujeme a přejeme hodně zdaru.

Podrobné statistiky zápasu zde: https://www.handball.cz/souteze/zeny/cesky-pohar-zen/detail/zapas/8c1097f8-c830-459c-aa38-3178d4dda435