Přípravný turnaj mladších a starších žaček

V sobotu 5.9.2020 jsme uspořádali v naší Lokoaréně turnaj pro mladší a starší žačky. Mezi pozvanými byli J. Hradec, Písek, Třeboň, Rokycany a Bohumín. Hrálo se systémem každý s každým 20 minut. Turnaj profesionálně odpískalo duo rozhodčích Jirka Větrovský a Jan Pittner. U stolku nám pomáhali zapisovat trenéři Góťa, Bejk a Jura Papan. V klubovně se z přinesených surovin, buchtiček a jiných dobrot, o naše hráčky a trenéry soupeřů skvěle staraly maminky. Nad výsledky ostražitě dohlížel Šána. Trenérka Zdeňka se postarala o vše administrativně a my s Lenkou jsme se mohly věnovat trénování. Tímto všem moc děkujeme za pomoc!!!

Sestava a branky mladší žačky: Papanová, Zimmelová 2, Čapková, Houšková 15, Borovka 13, Šlajferčíková, Poláková, Jílková, Raitmajerová

TJ LOKO – Bohumín

6:4

První zápas turnaje nám vyšel dobře. Sice jsme měli pomalý rozjezd, ale soupeř naštěstí také. V brance nám hodně pomohla Natálka. Bylo na nás vidět, že jsme hodně nervózní a dlouho trvalo, než jsme dali první gól. Po pěti minutách jsme se však rozjeli a začali střílet. Ale seřídit mířidla nám zase nějakou minutku trvalo. Hodně dobře fungovala obrana, i proto bylo k vidění tak málo branek. Celou dobu jsme měli lehký náskok, který jsme udrželi až do závěrečného hvizdu a mohli se poprvé radovat.

TJ LOKO – Písek

8:5

Další zápas jsme nastoupili proti známému soupeři. I když jsme opět vyhráli, zápas to nebyl nijak lehký a byl napínavý až do konce. V útoku nám chybělo více střelců. Kromě Kuby a Markéty nikdo moc nestřílí. Ještě že téměř každá střelba Markéty z dálky skončila v bráně. Ale i tak umí Markéta jasné šance přestřelit a tím přišla i o titul střelkyně turnaje. Mírný náskok jsme měli a ten jsme opět udrželi do konce zápasu. Radujeme se podruhé.

TJ LOKO – J. Hradec

5:10

Nejdůležitější zápas turnaje nám bohužel nevyšel podle našich představ. I když zápas to byl pěkný a bojovný. Problémy nám dělaly hlavně spojky soupeře, které jsme prostě neubránili. V brance jsme nechali vyniknout brankářku, i když byla malinká. Makali jsme, také jsme dostali tvrdě naloženo, ale na vítězství to prostě nestačilo a zaslouženě jsme prohráli.

TJ LOKO – Rokycany

11:2

Do posledního zápasu jsme vstupovali s nadějí, že když vyhrajeme budeme podle propočtů nejspíš druzí. Ale i tak jsme hráče nabádali, že si hlavně zahrajeme a vyzkoušíme co jsme natrénovali. Od začátku jsme plnili, co jsme si řekli. Obranu jsme lehce vytáhli a snadno získávali balóny, a z toho vznikaly rychlé protiútoky, které Kuba s Markétou proměňovali. A tak jsme se radovali potřetí a už jen čekali na vyhlášení.

Za celý turnaj bych chtěla všem hráčům poděkovat za jejich nasazení a bojovnost. Také bych chtěla probudit ostatní střelce a vybídnout je k větší aktivitě. Nicméně jste hráli jako tým, a proto si svou stříbrnou medaili zasloužíte!!! Velkým a milým překvapením bylo individuální ocenění brankářky Natálky, o kterém rozhodovali ostatní trenéři. Gratuluji Natálko!!!

Konečné pořadí mladší žačky:

1.J. Hradec, 2. TJ LOKO, 3. Písek, 4. Bohumín, 5. Rokycany

Nejlepší brankařka turnaje – Natálka Papanová

 

Sestava a branky starší žačky: Černíková, Benáková, Bílková, Šmrhová 2, Horáková 2, Cvetkovová 2, Kubešková, Kučerová, Šebková 1

TJ LOKO – Bohumín

5:8

Ve starších žačkách se nám letos sešlo málo hráček, proto je na turnaj musely doplnit dvě mladší žačky a nováčci Kája se Sárou. Holky děkuji, zhostily jste se toho parádně. První zápas jsme hrály proti neznámému soupeři a vůbec to nebyl špatný zápas. Držely jsme celou dobu se soupeřem krok, ale co nám chybí jsou střelci. Šárka to sama nastřílet nemůže. Sice jsme prohrály, ale náš výkon byl odpovídající našim možnostem.

TJ LOKO – Třeboň

2:9

Ve druhém zápase jsme hrály podobně jako v tom prvním. I když jsme prohrály, výkon nebyl špatný. Bojovaly jsme, ale bez střelby a gólů se vyhrávat nedá.

TJ LOKO – J. Hradec

0:15

Nejhorší zápas turnaje. Chyby jsme dělaly jako přípravka. Došly nám i síly. A jediný střelec Šárka už se vystřílela. Ať jsme hýbaly sestavou, jak jsme mohly, holky už se nám „nakopnout“ nepovedlo. Radši na tento zápas rychle zapomenout a z chyb se snad poučíme.

TJ LOKO – Rokycany

0:7

V posledním zápase už jsme opravdu byly unaveny a prohra minulého zápasu na nás dolehla ve velkém. I tak jsme našly zbytky sil a snažily se turnaj dohrát se ctí. Sice v útoku nemáme žádné střelce kromě Šárky, ale obrana si myslím docela funguje. Chvílemi jsme se blýskly i v útoku, ale branku jsme prostě nedaly.

Všem holkám děkuji za jejich nasazení. I když jsme tým složený z nováčků a není nás moc, během sezóny zkusíme potrénovat a zapracovat na všech chybách, o kterých víme. Pochválit musím hlavně zlepšenou fyzičku, vydržet 20 minut bez střídání, je velký pokrok. Stejně tak zlepšená obrana. Věřím, že pokud budeme chtít všichni, na dalším turnaji už nám bude veseleji. Jsme parta, a když budeme bojovat, tak to dáme!!!

Konečné pořadí starší žačky:

1.J. Hradec, 2. Bohumín, 3. Třeboň, 4. Rokycany, 5. TJ LOKO