Muži A – první mistrovské utkání po půlroční odstávce

Spartak MAS Sez.Ústí – TJ Lokomotiva České Budějovice

26:32

Příprava je za námi a po půl roční pauze je čas vrátit se do koloběhu mistrovských utkání. Prvním z nich bylo o uplynulém víkendu utkání Českého poháru proti Sezimovu Ústí.

Do utkání jsme vstoupili vcelku dobře, alespoň co se týká útočné fáze hry. Soupeř byl v obraně poněkud statičtější, a tak se nám dařilo postavenou obranu přehrávat naší kombinační hrou. V obraně jsme na tom byli o něco hůře, protože jsme dostávali dost laciné góly ze střední vzdálenosti, z pozic, s nimiž by si měla naše obrana vcelku bez problémů poradit. V zápase jsme tedy od počátku vedli a to o nějaké dva až čtyři góly. Poločas skončil myslím naším vítězstvím o 4 góly.

To nás asi trochu ukolébalo a začali jsme v nastoleném tempu (co se týká útoku) polevovat. Soupeř navíc už na konci prvního poločasu vytáhl obranu na 1 : 5 a na to se nám trochu hůře hledal recept. Kombinací těchto dvou aspektů došlo k tomu, že Sezimák smazal naše vedení a bylo srovnáno na 19:19. Někdy v tento moment jsme i my vytáhli obranu, což pro změnu v kombinaci s tím, že Sezimáku docházela pára zlomilo zápas v náš prospěch. Do konce už jsme si vedení pohlídali a vyhráli o nějakých 6 gólů.

Co říct závěrem. Zápas určitě nebyl reklamou na atraktivní házenou. Na obou týmech bylo vidět, že půl roční herní výpadek je poměrně citelný a pokud nepřidáme, tak proti lepším týmům (případně Sezimáku v silnější sestavě) budeme mít velké problémy vyhrávat. Ostatně uvidíme už příští týden v Třeboni, kde se vyměnilo vedení týmu a kde jistě budou chtít ukázat, že nově nastavená cesta je tou ideální už v utkání s námi v rámci poháru.