Přípravka na turnaji ve Strakonicích

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je 24-1024x551.gif.

V neděli jsme s přípravkou vyjeli za doprovodu rodičů na první turnaj 4+1 do města „dudáků“ Strakonic. V novém ročníku se u přípravky událi velké změny jak na postu trenérském tak na postech hráčů. Na místo vedoucího družstva nastoupil Zdeněk „Bucek“ Jiránek a tak doplnil Honzu Zelenku. Od družstva byla odvolána paní Petra Kocourková zařazena do kategorie mini žactva za zásluhy. S ní odešla skoro kompletní sestava loňské přípravky, ze které zůstalo jen torzo tří hráčů (z nich ještě skončila Monika Polášková). S trenérem Jiránkem přišla celá ekipa dětí z Lokoťáčku (celkem 8 dětí) v rozmezí 6-7 let. Naštěstí se náš tým rozrostl na 19 dětí, ze kterých odjelo hned 13 dětí na turnaj.

Děti rozdělil pan trenér Zelenka do dvou družstev, jak je už u přípravky zvykem do barev pomeranče a do modrobílých zeber , aniž by jsme věděli, jak které děcko hraje. Vždy silnější zebry hrají již zkušení hráči, což u nás se nedalo říci. Naše děcka nás mile překvapili svým zaujetím pro hru. Je pravda, že družstvo pomerančů složené s úplných začátečníků se na hřišti vyloženě hledalo, ale otcovský přístup pana trenéra Zelenky jim dodával klid a pozvolna se jejich výkon zlepšoval. Bohužel na ně ke konci turnaje dolehla únava z vyčerpávajících soubojů a někteří už nechtěli zasáhnout do bojů. Jinak, ale velká pochvala.

Sestava pomeranče: Kikina Hlásková, Emča Klimešová, Editka Nováková, Luky Krejčí, Hýňa Černý, Jarýsek Kuriál

Zebry vyfasovali mně za trenéra a všichni jsme se museli začít učit hrát házenou přípravek. Na první zápas jsme vyfasovali nejlepší tým celého turnaje hošíky ze Sezimáku, kterým jsme nedali ani jednu branku a ještě přišli o Aničku, která dostala bombu míčem na oko (pěkný monokl) a už v turnaji nenastoupila. V dalších zápasech jsme se zázračně probudili a naše hra začala nabírala na obrátkách. V posledním utkání jsme předváděli fantastickou osobní celoplošnou obranu a pěkné rychlé protiútoky do konce i zakončené.😂 Radost se dívat.

Sestava zebry: Hanička Černá, Nelča Nováková, Anička Řezáčová, Bětka Tesařová, Majda Rachačová, Broňa Janda, Romča Černík

Tak jak se učíme hrát házenou my, tak se rodiče učili fandit. Ke konci byli hodně slyšet, za to jim děkujeme a zveme je na turnaj do Sezimova Ústí dne 10.10. 2021