Muži A – draze vykoupené vítězství

SK Slavia Praha – TJ Lokomotiva České Budějovice

22:23 (12:12)

Minulý víkend nepřijel soupeř z matky měst na naší palubovku, ale směr Praha jsme pro změnu vyrazili my. Během víkendu jsme začali počítat další ztráty v našem už tak úzkém kádru, a tak jsme museli sáhnout o něco hlouběji do kádru dorostenců, než bývá zvykem. Těm patří mimochodem velký dík, že nám pomohli, i když se o celé akci domluvili až na poslední chvíli.

No a teď už k samotnému zápasu. Do utkání jsme nastoupili bez našich dvou obranářů specialistů, ale na naší obraně to paradoxně nebylo úplně znát. Bránili jsme celkem dobře a za první poločas jsme dostali pouhých 12 gólů. Svým dobrým výkonem po celou dobu zápasu k tomu přispíval i spolehlivě chytající Šimi. Hned od začátku jsme se ujali vedení, a to drželi až do cca 20 minuty prvního poločasu. Pak se začal zápas vyrovnávat a vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Na tom mělo asi největší „zásluhu“ svalové zranění, které vyřadilo Radka ze hry, a to se sestava slepovala už opravdu těžko. Nás navíc srážela hlavně malá produktivita našeho útoku. Největším oporám jako by zvlhl střelný prach… Poločas tedy skončil 12:12.

 Vstup do druhého poločasu navázal na konec poločasu prvního. Poměrně slušná obrana v kombinaci s nepříliš produktivním a efektivním útokem. Skóre tedy bylo stále jako na houpačce. Aby toho nebylo málo, nechal si Potok dát cca 10 minut do konce třetí dvojku a tím samozřejmě vyfasoval červenou kartu. Zápas pro nás tedy nevypadal dobře. Hráli jsme oslabení o 2 hráčem, protože souběžně s Potokem dostal dvojku i Dvořka. Toto oslabení jsme však dokázali zremizovat a přišlo pár hluchých minut před závěrečným dramatem. Ještě minutu před koncem utkání jsme prohrávali o gól a to byl okamžik, kdy na sebe vzal odpovědnost nejzkušenější hráč kádru Píďa. Dal důležitý vyrovnávací gól na 22:22. Podařilo se nám ubránit soupeřův postupný útok a 10 sekund před koncem zápasu jsme šli my do rychlého protiútoku, ve kterém opět Píďa z půlky hřiště našel nahrávkou na na brankovišti stojícího Peťu Klimešů. Ten svůj pokus naštěstí pár sekund před koncem utkání proměnil, a to znamenalo naše vítězství 23:22.

Velký dík patří všem zúčastněným, že i přeš nepříznivý vývoj nesložili zbraně a bojovali až do konce. Odměněni byli 2 cennými body, které jsou ale vykoupeny ztrátou jednoho z klíčových hráčů na několik týdnů…

Nedá se nic dělat, teď už hrrr na vedoucí celek soutěže 13.11. od 17 hod na naší palubovce. Snad se alespoň někdo z marodů uzdraví a my budeme moct hrát důstojnou roli v utkání s rezervním týmem extraligového Nového Veselí.

Více informací pro milovníky statistik zde:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/302a09ef-29cd-4f61-b747-886fe46bb1ed