Muži A – souboj lokomotiv

TJ Lokomotiva České Budějovice – Lokomotiva Vršovice

27:25 (15:12)

O uplynulém víkendu na naší palubovku zavítal tým z matky měst – Lokomotiva Vršovice. Vršovice tento rok hrají poměrně dobře a díky výsledkům z minulých kol za námi zaostávaly o pouhé 2 body. Dal se tedy očekávat napínavý a těsný souboj.

Do zápasu jsme nevstoupili úplně povedeně a rázem jsme prohráli 5:2. Postavená obrana jakž takž fungovala, ale dostávali jsme góly z rychlých protiútoků v okamžicích, kdy jsme se ještě nestačili dobře zformovat na vlastní čáře brankoviště nebo kvůli naší nepozornosti, kdy jsme špatně reagovali zejména na souhru soupeřových spojek s pivotem.

Naštěstí jsme na vývoj utkání stačili včas zareagovat a kolem 10. minuty prvního poločasu už bylo srovnáno. V ten okamžik nastala hluchá 10 minutová pasáž, kdy ani jeden tým nebyl schopen dát gól. Následovalo však zlepšení našeho útočného snažení a do konce poločasu jsme si vytvořili 3 brankový náskok.

Vstup do druhého poločasu se nám vcelku vydařil, odskočili jsme na rozdíl 5 gólů a zdálo se, že si výsledek utkání až do konce pohlídáme. Cca v desáté minutě druhého poločasu jsme ale začali v útoku hodně kazit, naše obrana byla laxní, nepřistupovala včas ke střelcům a náš náskok se povážlivě snižoval až na rozdíl jediného gólu. V tu chvíli jsme naštěstí zase zapnuli a odskočili jsme na 2 až 3 góly rozdílu. Tento rozdíl už vydržel do konce poločasu a my nakonec brali vítězství 27:25.

Hra Vršovic se sezónu od sezóny zlepšuje a je vidět, že jejich kvalita jde stále nahoru. Tentokrát jsme ještě dokázali zvítězit, ale na hřišti soupeře v jarní části sezóny už to bude nejspíš hodně otevřené…

K dalšímu výjezdu se chystáme tuto neděli na pražskou Slavii, tak nám držte palce, ať udržíme vítěznou šňůru.

Více podrobností pro milovníky statistik zde:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/784c2c43-11fb-4f01-8dfe-9435b1f7ba80