Muži A – konec domácí neporazitelnosti

TJ Lokomotiva České Budějovice – TJ Sokol Nové Veselí B

24:28 (11:15)

Tento víkend jsme se utkali s průběžně vedoucí celkem naší soutěže a byla to škola z efektivní házené. Přes všechny negativní zprávy, které se během týdne hromadili se nám nakonec (až na jednu výjimku) podařilo nastoupit v nejsilnější možné sestavě. To dávalo naději na udržení domácí neporazitelnosti, ale už od úvodního hvizdu bylo patrné, že tentokráte to pro nás asi nedopadne úplně růžově.

Naší obraně zatápěl hned od začátku hráč s číslem 8, který si dělat prakticky co chtěl. Doplňovala ho ještě druhá kvalitní spojka a tito 2 hráči naše konto zatěžovali jednou brankou za druhou. Naproti tomu nám se nedařilo najít recept na dobře fungující postavenou obranu soupeře a od začátku zápasu jsme se tedy dostali pod tlak a byli jsme mínus 2 až 3 góly.

Zhruba v polovině prvního poločasu jsme si vzali time-out po němž se zlepšila součinnost v obranné fázi hry a nám se tak podařilo vyrovnat na 10:10 (to bylo někdy ve 20. minutě). Od té doby jsme ale kupili jednu nepřesnost za druhou a Veselí nám opět výrazně odskočilo. Poločas jsme tedy prohráli 11:15.

Vstup do druhého poločasu nebyl úplně marný. Podařilo se nám rozdíl ve skóre stáhnout na 2 góly. Místo toho, abychom snížení náskoku využili v náš prospěch, nechali jsme soupeře někdy ve 20. minutě začít svůj náskok opět pomalu navyšovat a bylo zřejmé, že o osudu zápasu je bohužel v náš neprospěch rozhodnuto. Naši klíčoví hráči mleli z posledního a na nějaké závěrečné vzepětí již nezbývalo sil.

Co dodat závěrem. Přijel tým, který byl sice početně o poznání slabší, ale zato měl velmi vysokou kvalitu v jednotlivých individualitách. Přestože odehráli zápas prakticky jen v jedné sestavě na konci jsme těmi unavenějšími byli jednoznačně my. Rozdíl ve fyzickém fondu jednotlivců byl opravdu do očí bijící a rozhodující. Vyhrál zaslouženě ten lepší tým a nám nezbývá, než se z toho oklepat a doufat v návrat na vítěznou vlnu příští týden na hřišti Havlíčkova Brodu.

Více podrobností pro milovníky statistik zde:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/803dfed8-6a3b-4d81-8d61-239380b7c517