2. liga staršího dorostu

TJ Loko České Budějovice – TJ Sokol Chrudim

21:20 (8:8)

K prvnímu utkání jarního kola jsme nastoupili takřka v plné sestavě, navíc posíleni o mladší dorostence Tomáše Frolíka a Martina Nepraše. Čekal nás soupeř, kterého jsme jako jediného v podzimní části porazili. I přes podzimní výhru bylo jasné, že to nebude lehké utkání. To se také potvrdilo.

Začátek utkání se nám dařil, v 8. minutě jsme vedli 4:1. Povedlo se prosazovat v útoku, dávat branky z prostoru spojek i křídel. Následně soupeř dotáhnul na 4:3. Následnými 2 brankami jsme odskočit na 6:3. Do konce poločasu se nám ale již nepodařilo navýšit náskok a naopak soupeř z Chrudimi se 4 minuty před koncem poločasu ujal vedení 7:8. Neproměnili jsme 7-mi metrový hod, ale naštěstí jsme ještě do konce poločasu stihli vyrovnat na konečných 8:8.

Do druhého poločasu jsme opět skvěle vstoupili sérií 5-ti branek v řadě. Dařilo se nám využít rychlá křídla a nepozornost soupeře. Po úvodních 7-mi minutách jsme vedli 14:9 a vše nasvědčovalo v jednoznačný průběh. Za dalších 10 minut se střílely branky na obou stranách, ale udrželi jsme si 5-ti gólový náskok 20:15. Pak ovšem přišel útlum, kdy jsme nebyli schopni za deset minut vstřelit ani jednu branku a soupeř postupně snižoval, až se mu podařilo vyrovnat a tak dvě minuty před koncem utkání byl opět nerozhodný stav 20:20. V závěru se vyznamenal skvělými dvěma zákroky Matyáš v brance, když nejprve chytil sedmičku a v posledních vteřinách náskok křídla. Mezi oběma akcemi soupeře se nám podařilo vstřelit vítězný gól z rukou Petra Mlejnka a tak jsme nakonec vydřeli vítezství 21:20.

Ač jsme nakonec zvítězili je třeba zlepšit koncovku, nedaří se nám střelba z dálky, zakončení křídel. Příští kolo ve Šťáhlavech nebude jednoduché.

Statistiky a sestava na

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-starsi-dorostenci-cechy/detail/zapas/03bca3ee-3421-4122-992b-3d6f03c23c9b