Muži A – téměř neprůstřelný Šimi

TJ ČZ HBC Strakonice 1921 B – TJ Lokomotiva České Budějovice

24:27 (12:12)

O uplynulém víkendu jsme absolvovali další jihočeské derby, tentokráte poslední v sezóně. Vyrazili jsme na půdu nejlepšího jihočeského celku posledních let – Strakonic. Ve Strakonicích jsme se utkali sice jen s prvoligovou rezervou, ale i ta má své kvality a je v tabulce těsně za námi na třetím místě. Navíc doma bývá zpravidla posílena borci z A-týmu a tak na domácí půdě prohrává jen velmi ojediněle. 

Do zápasu jsme nevstoupili úplně špatně. Prakticky od začátku jsme vedli a Strakonice vždy maximálně srovnali skóre na plichtu. My jsme relativně dobře bránili a co prošlo postavenou obranou, to pochytal nadstandardně dobře chytající Šimi. Góly jsme dostávali spíš z rychlých protiútoků, které pramenily z toho, že ani naši střelci nebyli v útoku zrovna dvakrát efektivní a po nedaném gólu se na nás vždy valil rychlý protiútok Strakonic. Dařilo se nám vytvářet si poměrně dobré šance, ale s přibývajícím časem nám začali docházet síly. Ještě 5 minut před koncem prvního poločasu jsme vedli o 3 góly, ale závěr jsme nezvládli a výsledkem dýchavičného závěru prvního poločasu byla plichta 12:12. 

Úkol o poločase byl jasný. Nabrat síly a pokračovat v bojovném výkonu. Domácí měli mnohem širší lavičku, než my. My ale už naštěstí můžeme čerpat z poměrně bohatých zkušeností, které jsme nasbírali v uplynulých sezónách a už to z naší strany není taková hurá házená nahoru, dolu. Prvních 20 minut druhého poločasu bylo stále vyrovnaných. Sice jsme po většinu času vedli, ale většinou jen o 1 gól. To dávalo tušit, že máme zaděláno na problémy v poslední desetiminutovce zápasu (vzhledem k omezenému rezervoáru sil naší základní sestavy). Naštěstí jsme na poslední úsek hry vytasili své zkušenosti a Strakonicím jsme odskočili na rozdíl 3 gólů, který se nám podařilo udržet do konce zápasu a to zejména za podpory i nadále velmi dobře chytajícího Šimiho. 

Co říct závěrem. Všechny je potřeba pochválit za bojovnost a velkou vůli po vítězství. U Šimiho pak musím vyzdvihnout jeho povedený výkon a svědomitý přístup k předzápasové přípravě, kdy večer před zápasem kompletně vyčistil hlavu a žaludek, díky čemuž šel jeho výkon strmě vzhůru. 

V sobotu nás od 17 hod na domácí palubovce čekají nebezpečné Pardubice. Tak neváhete a přijďte nás podpořit do hlediště. 

Více informací pro milovníky statistik zde:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/2b77ebe1-06d5-4060-8b58-f9fd93d7955c