Muži A – splněná povinnost

TJ Lokomotiva České Budějovice – 1. HC Pardubice

41:28 (21:14)

Minulý víkend jsme se v dalším domácím utkání postavili týmu z Pardubic. Pardubice (pokud jsou v plné síle) dokážou potrápit i ty nejlepší týmy naší soutěže. Důkazem může být naše těsné vítězství o pouhý 1 gól z podzimní části soutěže právě na palubovce Pardubic. Tentokrát však situace byla jiná, protože Pardubice k nám dorazily pouze se 7 hráči (tzn. bez jediného náhradníka). 

Na začátku zápasu měly obě strany pochopitelně ještě hodně sil a utkání bylo vyrovnané až do poloviny prvního poločasu (do stavu 8:8). Od té doby se začínala projevoval naše převaha a naše vedení se postupně navyšovalo až na poločasový rozdíl 7 gólů. Při tomto vedení bylo poměrně složité u některých jedinců udržovat plné nasazení a 100 % koncentraci na zápas, a tak se na palubovce odehrávala házená, která oku diváka asi příliš nelahodila. Na druhou stranu byl alespoň prostor pro herní vyžití i méně nasazovaných hráčů z naší soupisky. 

Do druhého poločasu jsme vstoupili sérií tragikomických scének, kdy nám míč různě vypadával a hopsal po všech možných i nemožných částech těla a my jsme dělali jednu chybu za druhou. Pardubice tak snížili na rozdíl 5 gólů. To byl pro nás naštěstí budíček a nový impulz do zápasu. Hráči se herně zvedli a rychle navýšili náš rozdíl na 10 gólů (cca 10. minuta druhého poločasu). Od té doby bylo rozhodnuto a zápas se už jen dohrával. 

Co říct závěrem. Největší pochvalu asi zaslouží hráči za to, že to nakonec nebyla tak velká holomajzna jaká to při početním stavu soupeře mohla být. Důležité body jsou doma. Tento týden si dáme pauzu a pak hurá na Loko Vršovice a jejich specifickou halu, kde to vždy taky tak trochu smrdí holomajnou…

Více informací pro milovníky statistik zde:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/28f43a97-4064-4bb8-ba50-d89bd3356d17