Žačky na PHC 2022

Letošní Velikonoce jsme vyrazili na mezinárodní turnaj do naší matičky Prahy, na Prague handball cup. Tohoto turnaje se v naší kategorii starších žaček zúčastnilo 49 týmů z několika zemí. Už v základní skupině jsme si zahráli s Belgičankami, Slovenkami a Maďarkami. Během turnaje jsme poznali Prahu trochu více, jelikož jsme hráli 6 zápasů ve čtyřech různých halách. Čas zbyl i na zábavu a nakupování. Ve skupině jsme skončili na čtvrtém místě díky lepšímu skóre a postoupili jsme do B finále. Zde jsme postoupili kontumačně přes Cheb. Naše snažení skončilo v 16finále s Žirovnicí. Musím zmínit, že naše maďarské soupeřky ze skupiny vyhrály celý turnaj.

Sestava a střelci dle zápisu: Černíková, Papanová, Houšková 24, Cvetkovová 12, Šebková 8, Zimmelová 5, Horáková 2, Kučerová B. 2, Kučerová K. 1, Němcová, Hečková, Čapková, Šlajferčíková

Naše zápasy:

pátek:

HC Schoten II (Belgie)- Loko ČB 11:17 (3:9)

Loko ČB – FTC (Maďarky) 3:28 (1:13)

První den turnaje byl velice zvláštní. První zápas jsme hráli hned ráno. Díky výluce na metru jsme přijeli na zápas, tak akorát a než jsme se stačili rozkoukat už jsme hráli. Neměli jsme čas nad tím přemýšlet, proto jsme hráli bez nervů tak dobře jak umíme. Soupeřky dost faulovaly, proto naše holky vytvářely sedmičky pro Markétu, která je nekompromisně proměňovala.

Po té přišla ta dlouhá pauza, kterou jsme vyplnili nákupy v OC Harfě a procházkou po Václavském náměstí.

Večer jsme nastoupili proti (teď už víme, že vítězkám) z Maďarska. Musím říct, že soupeř hrál (nejen) s námi moc hezkou a téměř bezkontaktní házenou. V útoku jsme se jen těžko prosazovali a v obraně skoro nestíhali. Můžeme poděkovat brankářkám, že dost střel soupeře zlikvidovaly ony.

sobota:

MHáK Martin (Slovenky) – TJ Loko ČB 13:13 (5:9)

HK Spartak Ústí nad Labem – TJ Loko ČB 19:10 (8:6)

Loko ČB – HK Slavia VŠ Plzeň 5:12 (2:10)

Sobotní den jsme opět cestovali do jiné haly, ale v té jsme hráli celý den a bylo méně pauz, tak akorát na oběd a odpočinek.

Hned první zápas jsme sehráli s vyrovnaným celkem ze Slovenska. Zápas byl vyrovnaný až do konce. Chybělo nám trochu, aby jsme vyhrály, ale prostě to nešlo. Díky za bod.

V zápase s Ústím jsme drželi krok pouze první poločas. Téměř vůbec se nedařila obrana, nepřistupovali jsme ke střelcům a v útoku, když už jsme vystřelili, tak gólmance do ruky. Ale i tak jsme bojovali. Po tomto zápase přišlo drsnější zhodnocení výkonu od trenérek a naštěstí i oběd.

Před posledním zápasem dne holky našly zaklínadlo na svou hlavu a tancem se vrhly do zápasu. Zápas, který jsme věděli, že nevyhrajeme, se ukázal jako ten nejlepší z celého turnaje. Holky makaly na 200% a druhý poločas vyhrály 3:2. Tím jsme se posunuli na čtvrté místo tabulky.

neděle:

HC Hvězda CHEB – Loko ČB 0:5

DHK Slavoj Žirovnice – Loko ČB 12:8 (7:2)

Podle rozřazení turnaje na nás vyšel soupeř z Chebu, ty ale na turnaj vůbec nedorazili, proto jsme postoupili kontumačně.

Zápas, ve kterém nám šlo o všechno, holky sehrály velmi dobře. Byla vidět bojovnost v útoku, ale hlavně zlepšená obrana nám pomohla držet krok. Několik střel nám nevyšlo a to nás stálo postup. Ale i tak to byl skvělý bojovný zápas.

Holky byl to skvělý turnaj, ukázaly jste, že umíte bojovat a co ve vás je. Tak to pojďte všem ukázat!!! Díky rodičům, fanouškům za podporu!!!

Všem zraněným a marodům přejeme, aby byli brzo fit!!!

Očima další trenérky:

Nemá smysl ani cenu popisovat zde jednotlivé zápasy, výhry, prohry či remízy holek. Na turnaj, který jsme slíbily starším žákyním proto, aby konečně mohly srovnávat svou hru i s týmy z jiných krajů ba co i z jiných zemí, jsme vyrazily s děvčaty, která vydržela a to zejména zdravotně (ne všechny byla fit). A holky ve své věkové skupině 2007-2008 (my jely i s ročníky 2009,2010) ukázaly nejen rodičům a nám „trenérkám“, ale hlavně i samy sobě, že umí hrát srdcem a týmově. Některé zápasy byly hodně vyhecované, jak ze strany „trenérek“, tak ze strany hráček. Ale to je právě to, co ke sportu patří, emoce, kterým konečně hráčky daly průchod. A osmifinále skupiny B jim bylo zaslouženou odměnou. HOLKY DÍKY!!!

Fotky najdete zde:

https://www.facebook.com/lokocb/photos/pcb.4955461891196353/4955455947863614/