Senzace nevyšla, dorost prohrál v Lounech 32:30

Lokomotiva Louny – TJ Loko České Budějovice

32:30 (11:15)

K poslednímu venkovnímu utkání a předposlednímu v letošní sezoně se dorostenci vydali do Loun. V utkání se proti sobě postavili soupeři z opačných stran tabulky.

Lokomotiva je na druhém místě a naši dorostenci naopak zůstávají na předposledním místě. Ovšem vývoj utkání vůbec nenasvědčoval umístění družstev v tabulce. Domácí se ujali vedení hned z prvního útoku, ovšem vzápětí jsme srovnali a naopak jsme převzali aktivitu. V páté minutě se opět dostali domácí do vedení, ale to bylo v prvním poločase naposledy. Postupně jsme zvyšovali náskok, až se nám podařilo ukončit první poločas vedením o 4 branky 11:15.

Do druhého poločasu jsme opět vykročili směla a ve 3. minutě jsme vedli o 6 branek 13:19. Pak ovšem nastoupili domácí a svojí rychlou hrou zakončenou ve většině případech nejlepším domácím střelcem se náš náskok postupně snižoval. V jedenácté minutě domácí srovnali na 22:22. A od tohoto okamžiku se nám již nepovedlo otočit vývoj utkání na naši stranu. Neproměněný trhák a neúspěšný sedmimetrový hod znamenaly, že soupeř zvítězil o dvě branky 32:30.

V Lounech dorostenci ukázali, že házenou hrát umíme, a že není důležité na jakém místě v tabulce se soupeř nachází. Tým fungoval kompaktně a podal velmi dobrý výkon. Velkým přínosem byla výpomoc mladších dorostenců Tomáše Frolíka a Martina Nepraše, výborně fungovala spolupráce Filipa Šustra s pivotem Adamem Titlem. A samozřejmě oporou je stabilně výborný výkon brankáře Matyáše Bajta. Nicméně pochvalu si zaslouží celý tým.

Podrobnosti k průběhu utkání

Lokomotiva Louny – TJ Loko České Budějovice 32:30 – Český svaz házené (handball.cz)