Muži A – přes drobné klopýtnutí k vítězství

TJ Sparta Kutná Hora – TJ Lokomotiva České Budějovice

23:33 (11:16)

Minulý víkend jsme absolvovali poslední výjezd letošní sezóny a to konkrétně do Kutné Hory. To je tým, který pravidelně obsazuje nižší patra naší ligové tabulky, a tak vítězství bylo tentokráte takřka povinností. 

Do zápasu jsme nevstoupili úplně špatně. V útoku se nám dařilo zejména z prostoru spojek nebo po rychlých protiútocích. V obraně to začátkem poločasu sice trochu skřípalo, ale i tam jsme postupně získávali navrch. Od nějaké 5. minuty prvního poločasu jsme vzali vedení do svých rukou a postupně jsme odskočili na rozdíl nějakých 5 gólů. Tento rozdíl jsme +/- drželi do konce prvního poločasu. 

Po zbytek utkání bylo jasné, že jediné co nám může zápas prohrát je naše vlastní nemohoucnost. A ejhle co čert nechtěl, vstup do druhého poločasu byl z říše špatných snů. Náš náskok během prvních pěti minut druhého poločasu ztenčil na pouhý + 1 gól. To už se asi nejednomu z nás tanuly na mysl vzpomínky na minulý víkend, kdy jsme si zavařili s Havlíčkovým Brodem… Už i já jsem v ruce třímal kartičku pro time-out, že je potřeba zchladit hlavy, ale naštěstí další útok už jsme přetavili v náš gól, hru jsme vyrovnali a začali jsme si svůj náskok budovat zpět. 

Od 10. minuty druhého poločasu už to byl z naší strany střelecký koncert a nebylo pochyb, že tentokrát nezaváháme. S konečnou platností jsme potvrdili 2. místo v letošní sezóně, což osobně beru jako velký úspěch. Zvlášť když si vzpomenu, jak těžko jsme se na začátku sezóny rozdýchávali k nějakým obstojným výkonům.

Díky patří všem zúčastněným za bojovnost a za to, že tentokrát i při chvilkovém výpadku nenastala panika, podařilo se zchladit hlavy a nastoupit zpět na vítěznou vlnu. 

Poslední zápas této sezóny odehrajeme tuto sobotu na domácím kolbišti od 17 hod proti Úvalům. Tak neváhejte a přijďte nás podpořit.

Více informací pro milovníky statistik zde:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/855f09c8-b93c-4905-acef-95c838cf55f2