Muži A – Marné střelecké snažení

K dalšímu ligovému zápasu jsme vyjeli do nám dobře známého pražského Edenu na zápas s domácí Slavií Praha. Na zápas jsme vyrazili v téměř kompletním složení a tak se dal očekávat kvalitní výkon celého mužstva. V následujícím průběhu zápasu se ukázalo, že přání bylo otcem myšlenky. 

 

Před zápasem jsme si řekli, že musíme vycházet ze zabezpečené obrany a pokusit se o rychlé přechody do protiútoků. Během prvního poločasu nám velmi dobře fungovala obranná část hry a většinu branek jsme dostali z nešťastného odrazu, případně z nedostoupení k pivotovi. V útočné fázi nám vycházel rychlý přechod do útoku, dostávali jsme se do jasných brankových příležitostí, ale bohužel se nám nepodařilo šanci proměňovat. Proto také výsledek prvního poločasu – 11:10 v náš prospěch – nebyl ničím, co by nás mělo těšit. 

Do druhého poločasu jsme vstoupili s cílem udržet koncentrovanou obranu a pokusit se zlepšit zakončení, zejména v rychlých protiútocích a nesnažit se strhnout zápas na naši stranu neuváženými a zbrklými akcemi. Bohužel nic z těchto taktických pokynů se nám nepodařilo plnit. Obrana již nebyla tak kompaktní a přesná jako v prvním poločase, nepřistupovali jsme ke střelcům a nechali jsme protihráče hrát v naší devítce bez kontaktu. V útoku se bohužel ještě více projevila naše potence v zakončování šancí, začali jsme hrát individualisticky a konec zápasu už bylo pouze trápení. 

>Co napsat závěrem. Soupeř hrál velmi zkušeně a tak jak potřeboval, aby zápas dovedl do vítězného konce. Velmi dobře zachytal soupeřův brankář, na kterém jsme si všichni vylámali zuby. Do dalších zápasů musíme jednoznačně zlepšit zakončení, snažit se hrát týmově a pokusit se vyvarovat zbytečným technickým chybám. 

Nakonec bych chtěl poděkovat Honzovi Kuchařů za první odkoučovaný zápas v roli licencovaného trenéra u týmu mužů (pokutník snad na tuto situaci také myslí ….). K dalšímu zápasu nastoupíme v domácím prostředí 22.10. od 17 hodin proti týmu Pardubic a pokusíme se urvat 2 body do tabulky. 

PS: Fotbálek je teď velice nepravděpodobný. 

Autor článku: Řezáč Karel

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/202e5320-a800-4974-a651-71c35ceb9a5c