Mladší dorost – přestřelka se Sokolíkama

Sokol Sokolnice – TJ Lokomotiva České Budějovice
40:37 (20:18)

O uplynulém víkendu nás čekal další výjezd do Brna a jeho okolí. K utkání jsme vyrazili s dostatečným předstihem, aby si mohli hráči užít trochu pověstného, čerstvého vzduchu v místní obci Měnín, ve které se střetnutí konalo.

Do zápasu jsme vstoupili sérií technických chyb a zkažených přihrávek. To samé ale předváděl i soupeř, a tak i přes naše četná zaváhání bylo skóre stále vyrovnané (+/- max 3 gólů pro jeden nebo druhý tým). Nám ale čím dál větší problémy dělala vysunutá a aktivní obrana soupeře, která narušovala naši rozehrávku. Prosazovali jsme se tak prakticky výlučně pouze po akcích 1 na 1, což nás ale stálo neúměrně velké množství sil (které, jak se ukázalo později, někde chyběly). Naše obrana naopak moc nefungovala. Největší problém byl v tom, že jsme bránili pouze 1 na 1 a jakákoliv vzájemná výpomoc v obraně byla vzácnou výjimkou. Tím jsme umožňovali soupeři zakončovat z výhodných pozic, dojít si pro sedmičku a nebo nás poslat do oslabení. Poločas tak skončil o 2 góly v náš neprospěch.

Výkon z prvního poločasu se přelil i do poločasu druhého. Nám se sice podařilo stáhnout vedení soupeře na 1 gól, ale blíž k vytouženému vítězství jsme se už nedostali. Podstatnou ranou našemu snažení byla červená pro Matyho, který následně chyběl jak v útočné, tak v obranné části. Co chybělo ale mnohem víc byly fyzické síly hráčů základní sestavy. Ty byly bohužel vyčerpány fyzicky náročným stylem házené praktikovaným po celý zápas (viz výše zmíněná hra 1 na 1) a na otočení už to nebylo. Utkání tak skončilo v náš neprospěch 40:37.

Co říct závěrem. Kluci o vítězství bojovali do posledního okamžiku. Za to jim patří pochvala. Možná se na výsledku podepsala i mizerná docházka na tréninky z minulého týdne, kvůli které nebylo možno dál pracovat na herním systému (když přijdou 2 až 3 hráči + brankář, tak se jakékoliv kombinace dávají těžko dohromady) a dávat hře nějaký řád. Díky patří starším žákům, kteří (a to každý z nich) byli vyrovnanými parťkáky starším klukům a v zápase nám moc pomohli.

Více informací pro milovníky statistik zde:
https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-mladsi-dorostenci-stred/detail/zapas/0d1e628f-463a-47d7-babc-877c104f5797