Muži A – Úspěšné sobotní snažení na úvod ligy

TJ Lokomotiva České Budějovice – TJ Dolní Cerekev
32:26 (16:13)

Do zápasu Dolní Cerekví jsme nastoupili významně oslabení o některé zkušené hráče. Díky tomu dostal náš tým možnost prověřit, jak to bude v budoucnosti fungovat s omlazenou sestavou.

I přes mírnou nervozitu z prvního ligového utkání jsme se hned v úvodu zápasu ujali vedení, kterého jsme se už nepustili. Pozitivní věcí na naší hře bylo rozdělení gólů mezi téměř všechny posty, což nám dává dobrý základ do dalších zápasů. Postupně se do hry dostávala kompletní lavička posílená značnou částí dorosteneckého týmu, která ukazovala své kvality a udržovali jsme pohodlný náskok, ke kterému nám ale značně napomáhaly i chyby na soupeřově straně.
Na úvod našeho ligového snažení jsme zvítězili 32:26. To nám přináší dva body, které nás společně se zkontumovaným zápasem proti Havlíčkově Brodu posouvají na průběžné 4. místo tabulky. Pokud započteme to, že většina týmů odehrála o zápas více, zůstává v hlavách týmu naděje na průběžné druhé místo spojené s trenéry slibovaným a často přehlíženým nárokem na rozcvičkové fotbálky.

Na závěr odkaz pro milovníky statistik:
https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/75602283-7e49-4b0e-8773-1d6ac6e05156

Autor: Martin Dvořák