Starší dorost – Body zůstaly doma

TJ Lokomotiva České Budějovice – TJ Dolní Cerekev
27:22 (11:8)

Tuto sobotu jsme doma přivítali celek z Cerekve. Již před zápasem jsem měl tušení, zda-li se vyhneme podcenění soupeře a individualistické hry našich jedinců, které nás zdobí od začátku soutěže, tak budeme moci pomýšlet na další ligové body. Našemu hlavnímu trenérovi se do diáře vmísily rodinné povinnosti, tudíž za něj zaskočil trenér mužů Kotvi.

Od počátečního hvizdu bylo patrné, že to žádné brankové hody nebudou. V obraně jsme se od počátku dobře zajišťovali a dobírali útočníky soupeře, který se z dálky nemohli prosadit po dobré spolupráci Matese v brance a našich bloků. Když už něco prošlo, tak to Mates dochytal. Horší už byla naše útočná hra, ve které naše snažení propadávalo do individualistického řešení situací, kde každý má potřebu dát 10 gólů za zápas a ne se házenou bavit a užít si jí. Po celý 1.poločas jsme si drželi 2-3 brankový rozdíl. Do šaten jsme odcházeli ,,po gólové přestřelce“ 11:8.
V šatně jsem si vzal slovo a skoro na koleny prosil, abychom zahodili svá ega, začali běhat do 1.a 2.vlny a zápas rozhodli v náš prospěch.
Vstup do 2.poločasu jsme zaspali a soupeř snížil na rozdíl 1 gólu. Poté přišla vyšší moc, kluci od 5.minuty začali plnit naše pokyny a začali běhat a náhle jsme vedli o 5-6 branek. Asi od 40.té minuty jsme si vybrali další herní výpadek, kde jsme nechali soupeře dotáhnout na 2-3 brankový rozdíl. Od 50.té minuty jsme konečně zabrali, hráli jako tým a udělali jsme si náskok 5ti branek, který se držel až do konečného hvizdu.

Co říct závěrem: je škoda, že si každý chceme hrát na spasitele a zápasy sami rozhodovat. Tudíž více spolupráce, míč z ruky a hrát dopředu 😉

Každopádně klukům děkuji za dotažení zápasu do vítězného konce a připsání bodů do ligové tabulky. Martinovi a Alešovi za jejich pomoc v zápase. Všem divákům taktéž patří velký dík za jejich hlasitou podporu po celý zápas.

Příští zápas odehrajeme za 14 dní 22.10. v Lokoaréně s týmem 1.HC Pardubice. Budeme se těšit na vaši podporu.

Autor: Radek Mráz

Statistiky z utkaní naleznete zde: https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-starsi-dorostenci-cechy/detail/zapas/b17dbe33-8612-44d2-9cff-478d9e5da9c1