Mladší dorost – bojovnost nestačila

HK Ivančice – TJ Lokomotiva České Budějovice
39:33 (19:14)

Další díl našeho ligového putování nás zavedl na půdu Ivančic. Na zápas jsme vyrazili s touhou napravit pachuť z nepovedeného domácího výkonu proti Pardubicím. Co se týká výkonu tým na hřišti, tak se to víceméně podařilo, výsledkově však bohužel nikoliv.

Do zápasu jsme vstoupili ospale jako kdyby měli kluci rozhozený BIO rytmus ze změny času nebo je utlumilo místní mlhavé počasí. Za prvních cca deset minut jsme prohrávali 7:2 a na mysl už se tanuly vzpomínky na minulé ligové kolo proti Pardubicím. Problém nám dělaly hlavně soupeřovi spojky, které byly schopny efektivně zakončovat z větší dálky, případně dohrávat přečíslení do vyložených šancí. Nám naproti tomu v útoku zvlhl střelný prach a naše produktivita byla velmi mizerná.

Od cca 10 minuty se nám podařilo hru stabilizovat. Začali jsme zodpovědně bránit a v útoku to též bylo o něco veselejší. Díky zlepšené hře se nám podařilo stáhnout náskok soupeře na rozdíl jediného gólu a tento rozdíl držet až do posledních pěti minut před koncem poločasu. V tu chvíli na nás soupeř začal hrát aktivnější obranu a my jsme zase byli více než bezradní. Po zbytek poločasu už jsme gól nevstřelili a naopak jsme 4 góly inkasovali. Poločas tak skončil v náš neprospěch 19:14.

Kluci do druhého poločasu vstoupili s velkou bojovností a z hráčů na hřišti čišela touha po vítězství. Zlepšil se hlavně náš pohyb v útoku, kde jsme dokázali reagovat na vysunutou obranu Ivančic a pomalu a jistě jsme ukrajovali z jejich náskoku. Cca v polovině druhého poločasu byl rozdíl ve skóre pouze jeden gól v náš neprospěch. V tu chvíli bylo vidět, že základní kameny naší sestavy už melou z posledních a že na vzdor náporu soupeře v posledním dějství zápasu už nebude sil. Ivančice si konec zápasu pohlídaly a vyhrály 39:33.

Co dodat na závěr. Jako pozitivní vidím podstatně lepší herní projev, než tomu bylo v minulém kole a hlavně to, že se nám podařilo reagovat na vysunutou obranu soupeře (i když s určitým časovým odstupem). Sympatická byla též bojovnost a nasazení během zápasu. Tento víkend máme volno, tak můžeme vyléčit šrámy z tohoto střetnutí a víkend následující zabojujeme proti Třeboni. Tak neváhejte a přijďte nás podpořit.

Více informací pro milovníky statistik zde:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-mladsi-dorostenci-stred/detail/zapas/1a25b903-dcc4-47f5-8b9e-2425708da9d0