Mladší dorost – jednobodové loučení s podzimem

Házená Legata Hustopeče – TJ Lokomotiva České Budějovice
33:33 (17:16)

K poslednímu podzimnímu zápasu naší ligové soutěže jsme se vypravili do nejvzdálenější destinace, která nás letos čekala – do Hustopečí. Naší ambicí bylo navázat na povedený výkon v minulém zápase proti Kuřimi a etablovat se tak ve středu naší tabulky.

Vstup do zápasu nebyl špatný. Poměrně brzy jsme se ujali vedení a zhruba do poloviny prvního poločasu to vypadalo na celkem snadnou práci. Vedli jsme cca o 4 góly. V tu chvíli ale přišla naše slabá chvilka, která byla odstartována naší tristní přesilovkou, kterou jsme místo vytvoření si jasné brankové příležitosti zakončovali 2 x z pozice křídla (pokud možno ještě z úhlu a přes ruku…). V dalších cca 5 minutách jsme nechali Hustopeče stáhnout náš náskok a do konce poločasu jsme se s nimi přetahovali o gól v náš prospěch či neprospěch. Na vině byla zejména zhoršená součinnost v obraně, kde jsme nechávali soupeřovi spojky zakončovat plně dle jejich libovůle. My jsme v útoku kupili jednu technickou chybu za druhou a chvíli to vypadalo, že na hřišti pobíhá tým z kategorie mladších žáků a ne mladších dorostenců… Poločas tedy skončil – 1 gól (17:16).

Začátek druhého poločasu jsme si zpestřili dvojnásobným vyloučením, které jsme následně protáhli o další dvouminutový trest. Toho soupeř dokonale využil a odskočil na rozdíl 6 gólů. Nutno podotknout, že dvě z těchto tří vyloučení spadaly možná ještě do nižší kategorie, než do výše zmíněných mladších žáků. První bylo za nedodržení 3 metrové vzdálenosti od rozehrávajícího hráče, druhé za nesportovní chování při stíhání protihráče v rychlém útoku (rozuměje tím, jeho dobíhání doprovozené hlasitým dupotem, který ho snad měl zastrašit nebo nevím jak to bylo myšleno…).

Prvními pěti minutami druhého poločasu jsme si tedy vlastní blbostí zadělali na pořádný průšvih a čekalo nás dotahování výše zmíněného manka. To se nám celkem dařilo. Bohužel jsme si to sami komplikovali dalšími a dalšími vyloučeními. Polovinu druhého poločasu jsme strávili v oslabení a to se pak těžko ukrajuje z šesti gólového manka. I tak se ale postupné snižování náskoku Hustopečí dařilo a v posledních minutách se nám podařilo zápas otočit v náš prospěch. Bohužel výhodu poslední akce v utkání měly Hustopeče a ty jí využily dokonale. Minutu strávily před naší obranou a v posledních 3 sekundách zápasu se jim podařilo srovnat skóre utkání na konečný stav 33:33.

Co dodat závěrem? Zápas jsme si prohospodařili sami vlastními technickými chybami (těch bylo zase nepočítaně) a zbytečnými vyloučeními, která nás stála mnoho sil a příležitostí dojít k pohodlnému vítězství. Škoda promarněné příležitosti.

Více informací pro milovníky statistik pod následujícím odkazem:
https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-mladsi-dorostenci-stred/detail/zapas/493b91f2-128c-4a69-92f3-97b2e71e5c62