Mladší dorost – přestřelka s vítězným koncem

TJ Lokomotiva České Budějovice – Sokol Sokolnice
52:29 (25:11)

Další dějství našeho ligového snažení na naší palubovku zaválo tým ze Sokola Sokolnice. Sokolnice okupuje v tabulce naší soutěže o několik příček lepší pozici a na podzim nás na svém hřišti dokázala porazit. Dalo se tedy očekávat, že nás nečeká nic lehkého, zvlášť při pohledu na naší prořídlou sestavu, která vinou několika zranění, nemocem a ukončení kariér některých jedinců čítala pouhopouhých 8 borců.

Do zápasu jsme vstoupili nad očekávání dobře a brzy jsme se ujali vedení. V desáté minutě to bylo už 8:2 pro nás. Naší hru zdobila výborná obrana, která Sokolnici dovolila většinou jen zakončení z prostorů křídel. Ta pak v brance spolehlivě dochytal Aleš. My naproti tomu dávali góly z nacvičených kombinací nebo po rychlých protiútocích a budovali jsme si tak pohodlný náskok. Nejdůležitější bylo, že jsme se dokázali popasovat s vytaženou obranou soupeře, která nám na jeho hřišti na podzim dělala velké potíže. Kluci jsou však už o poznání zkušenější a už ví, co na tento typ bránění platí. Zbytek prvního poločasu pokračoval ve stejném duchu jako prvních deset minut a po jeho konci na světelné tabuli svítil stav 25:11 v náš prospěch.

Druhý poločas byl, co se týče našich ofenzivních snah, prakticky totožný jako poločas první, i když s přibývající únavou nastupovala větší míra improvizace, což několikrát vyústilo ve zbytečnou ztrátu míče nebo příliš zbrklé zakončení. Obrana se oproti prvnímu poločasu o něco pohoršila. Bylo znát, že klukům už docházely síly a Sokolnice čím dál častěji nacházela v našem obranném systému okénka pro pohodlné zakončení. My však měli natolik výrazný náskok, že o osudu utkání bylo dávno rozhodnuto a nakonec jsme vyhráli v poměru 52:29.

Co dodat závěrem. Kluci odehráli moc povedený zápas a je vidět, že ti, kteří na sobě makají, se posouvají ve své výkonnosti stále výš. Zvláštní poděkování patří starším žákům bez jejichž výpomoci bychom nebyli schopni zápas odehrát. Potěšující je, že díky své kvalitě nejsou starší žáci, kteří nás doplňují jen do počtu, ale jsou plnohodnotnou posilou v naší věkové kategorii.

Více informací pro milovníky statistik pod odkazem viz níže:
https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-mladsi-dorostenci-stred/detail/zapas/f6c35fcd-ce88-4be5-b493-aea22e139370