Mladší dorost – derby v Třeboni

Jiskra Třeboň – TJ Lokomotiva České Budějovice
31:24 (17:10)

Minulý víkend nás čekal, na poměry naší soutěže, velice krátký výjezd a to na palubovku nedaleké Třeboně. O co to byl kratší výlet, o to se dalo předpokládat, že bude náročnější klání na hřišti. Čekal nás totiž suverénní lídr tabulky naší ligové soutěže.

Začátek zápasu jsme si nechali úplně utéct. Třeboň na nás vytasila velice pohyblivou a komplexní obranu s jejímž překonáváním jsme měli veliké problémy. Navíc když už jsme se přes tuto velice kvalitní obranu dostali, ztroskotalo naše útočné snažení na některé z tyček brankové konstrukce třeboňských. Je pravda, že zdejší tyče po ranách našich spojek dobře rezonovaly, tak se kluci nejspíš předháněli, kdo je rozezní nejvíc. Třeboň naopak hrála v útoku velice efektivně a trestala nás zejména z rychlých protiútoků. My totiž místo toho, abychom včas zařadili zpátečku, když vidíme, že se naše útočné snažení blíží ke konci, tak na soupeřově polovině vzýváme všechny svaté s nadějí, že se k nám míc ještě nějak dokutálí. To se bohužel moc často nestává, a tak z výše uvedeného počínání pramení akorát tak 5 až 6 metrů náskoku soupeřových křídel oproti našim obránců.

Třeboň nám tedy hned ze začátku odskočila na nějakých 7:1. To byl nejvyšší čas pro time-out. Po time-outu jsme naší hru stabilizovali. Náskok se zejména díky lepší produktivitě v útoku dařilo postupně stahovat až na 9:8 v náš neprospěch. To bylo někdy ve 20. minutě prvního poločasu. Bohužel se projevilo, že na hřišti byla prakticky stejná sestava od začátku zápasu a začaly nám docházet síly. Třeboň tedy přebrala otěže utkání zpět do svých rukou a vybudovala si pohodlné poločasové vedení 17:10.

O poločase si kluci trochu oddáchli, dostali instrukce ke hře v postupném útoku a hlavně k návratu zpět do obrany.  Ve druhém poločase už si Třeboň pohodlně kontrolovala své vedení, které oscilovalo někde mezi 7 a 9 góly. Oba týmy prostřídaly tak, aby si zahráli všichni hráči obou sestav a konečný výsledek zápasu byl 31:24 v náš neprospěch.

Co dodat závěrem? Kluci opět bojovali o každý gól a to na jejich vystoupení oceňuji nejvíc. Škoda, že starší žáci byli tentokrát potlučení ze svého dopoledního zápasu. Pokud by byli čerstvější, možná by nám pomohli zápas o něco víc zdramatizovat. Třeboň nicméně vyhrála zcela zaslouženě a je vidět, že zejména v herní systému jsou o level výš, než my…

Víc informací pro milovníky statistik zde:
https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-mladsi-dorostenci-stred/detail/zapas/1e8ca3e0-0b1e-40e0-9e8f-375c8a0af58a