Mladší dorost – zklamání v Kuřimi

SK Kuřim – TJ Lokomotiva České Budějovice
33:32 (15:17)

Letošní poslední výjezd nás opět zavedl do Brna a jeho okolí, tentokrát konkrétně do Kuřimi. Vzhledem k tomu, že s tímto týmem těsně sousedíme v naší ligové tabulce, dal se čekat vyrovnaný a napínavý souboj a to se v průběhu utkání potvrdilo měrou vrchovatou.

Do zápasu jsme vstoupili celkem dobře. Ujali jsme se vedení, a to jsme si udržovali až do nějaké 20. minuty prvního poločasu. Základem byla celkem dobrá obrana, dobré výkony Aleše v bráně a smůla kuřimských, kteří poměrně velké množství svých šancí spálili. Náš útok nebyl také zrovna moc efektivní, ale při bídě domácích to na průběžné vedení stačilo. Od 20. minuty se začalo utkání vyrovnávat kvůli našim technickým chybám a následným ztrátám balónu trestným gólem v naší brance. Kuřim utkání vyrovnala. My jsme sice do poločasu ještě stačili odskočit, ale bylo to varování, že pokud se nevyvarujeme zbytečných chyb a neproměněných šancí, bude zle.

Vstup do druhého poločasu byl v pořádku. Zvýšili jsme naše vedení na nějakých + 5 branek. Posléze jsme však začali ztrácet půdu pod nohama. Od nějaké 10. minuty druhého poločasu to z naší strany byla velká bída. Uspěchané zakončení, zbytečné ztráty balónu a neproměňování i těch nejvyloženější šancí nás dostalo úplně mimo hru. Soupeř následujících 10 minut vyhrál 7:0 a zápas byl otočen. Do konce poločasu jsme ještě dokázali korigovat skóre na 33:32 v náš neprospěch, ale na víc už to nestačilo.

Co říct závěrem. Kluci sice bojovali o výsledek až do konce, ale kromě Aleše nikdo neměl svůj den. Tragická úspěšnost střelby a počet technických chyb náš výkon vrátili zpět do časů začátku této ligové sezóny. Škoda….

Poslední zápas našeho ligového snažení nás čeká na domácí palubovce 6. 5. 2023 od 11 hod proti Hustopečím. Tak neváhejte a přijďte kluky podpořit ve snaze důstojně se rozloučit s touto ligovou sezónou.

Více informací pro milovníky statistik pod následujícím odkazem:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-mladsi-dorostenci-stred/detail/zapas/95b14442-6ec0-4ada-bf38-862b73f36aaf