TURNAJ 4+1 SOKOL PÍSEK

Opět se nachýlil čas a před námi je další turnaj krajského kola v házené 4+1 přípravek. Po dlouhé době jsme se odhodlali postavit do soutěže čtyři družstva, jelikož nás je celkem 28 a tréninková morálka byla v posledních dnech báječná. Přihlásili jsme dvě družstva do pokročilých a dvě do začátečníků. Bohužel jak už se stává tradicí na poslední chvíli začaly přicházet omluvenky. Polil mně pot snad se nám to podaří sestavit. Naštěstí omluvenek nepřišlo mnoho a my jsme do Písku dorazili v hojném počtu 21.
Ještě v týdnu před turnajem nás postihla další Jobova zpráva ochořeli zákeřnými nemocemi trenéři Zelda a Rachy. Tak to celé stálo na nás s Terkou. Štěstí je, že v týmu máme dostatek bývalých házenkářů, kteří zaskočili. Za což moc děkujeme, jo a ještě někteří byli v záloze.

Družstvo A hrálo ve složení:
Trenéři: Terezka a Já
Anetka, Anička Ř., Editka, Kikina, Majda

Děvčata poprvé nastoupila samostatně bez kluků v kategorii pokročilých. V prvním zápase se děvčata rozkoukávala a Písek nás přejel, ale bylo vidět, že by to mohlo jít. Což bylo vidět ve zbylých zápasech. Vyvrcholením celého turnaje z naší strany bylo utkání proti suverénnímu družstvu ze Strakonic. Děvčata ukázala, že je to v nich, po dlouhé době jsme viděl opravdu vynikající osobní obranu a skvělý pohyb do útoku. Opravdu bylo radost se dívat.

Družstvo B hrálo ve složení:
Trenéři: Já a Terezka
Babu, Kája K., David, Honzík, Michal

Druhé družstvo jsme chtěli, složit převážně z kluků, ale máme jich málo anebo zatím nedosahují takové kvality, aby mohli hrát v pokročilých. Kluky doplnila děvčata, která zatím neodehrála za A tým skoro žádný čas, ale vůbec se neztratila. Družstvo se pomalinku, ale jistě rozehrávalo a velký výkon předvedl tým v posledním zápase s Třeboní. Zahráli jsme v tomto utkání velmi tvrdou celo plošnou obranu, se kterou si soupeř nevěděl rady. Je pravda, že až za hranicí pravidel, ale pokud došlo k faulům, tak vždy zepředu a nikdy ne zezadu.

Družstvo C + D hrálo ve složení:
Trenéři: pánové Míka, Mráz a Smoček
Alenka, Api, Dan, Maruška, Simča, Smoči, Terezka, Toník, Verča, Zuzka, Linda (bohužel nás po prvním zápase opustila ze zdravotních důvodů)

Bohužel už si nepamatuji, jak jsme družstva sestavili a možná to neví už ani trenéři. Vymysleli jsme, že se obě družstva spojila v jeden tým a místo 5 utkání odehráli 10 utkání. Kde se pravidelně střídali. Jelikož jsme hráli zápasy současně jak na hřišti A, tak na hřišti, nemohu podat obšírnější report ze zápasů. Dle vyjádření trenérů se děcka opět zlepšila. Co jsem viděl tak nám chybí větší agresivita v obraně. No je to přeci jenom záloha na roky příští. To zlepšíme v příštím roce

Tak to byla malá reportáž z turnaje, další turnaj odehrajeme na domácí horké půdě v LOKOARÉNĚ 16.4. 2023

Fotogalerie: