Muži A – generálka na novou sezónu

TJ Lokomotiva České Budějovice – Union Horn

30:34 (13:17)

Tuto sobotu jsme se v rámci herní přípravy střetli s rakouským Hornem. Horn patří ke špičce ve své soutěži a bylo vidět, že se jedná o stabilní tým, který je dobře sehraný, hraje rychlou, kombinační házenou a zejména jejich souhra s pivotem a přechod do rychlého protiútoku byly smrtící. Jaký lepší test si před soutěží přát?

Do zápasu jsme vstoupili celkem dobře, potíže nám dělala výše zmíněná souhra soupeřových spojek s pivotem, ale nedokonalou obranu dokázal nahradit náš útok, kde jsme těžili z kvalitní kombinace nebo z rychlého přechodu do protiútoku. Utkání tak bylo prvních 20 minut vyrovnané. Poslední desetiminutovka poločasu se však nesla ve znamení snížené úspěšnosti našich střeleckých pokusů a to nás dostalo do stavu – 4 góly. Řekl bych, že se projevil hlavně menší počet hráčů na střídání a s tím spojený úbytek sil.

Vstup do druhého poločasu opět nebyl špatný, hru jsme stabilizovali, soupeře jsme začali dotahovat, ale vždy nás srazilo nějaké vyloučení, které odskok soupeře zase zvýšilo na nějakých 4 až 6 gólů. Největší potíž nastala někde mezi 15. a 20. minutou druhého poločasu, kdy absolutně přestal fungovat střed obrany a Horn skóroval prakticky z každého útoku. Naštěstí se nám podařilo trochu se probrat, obranu zlepšit a výsledek utkání korigovat na 30:34 v náš neprospěch.

Celkově bych zápas hodnotil jako povedený. Kluci hráli nacvičené kombinace a snažili se i běhat do rychlého protiútoku. Oproti minulému týdnu bylo znát, že už jsou v sestavě i zkušenější hráči a hra se dostala na vyšší kvalitativní úroveň. Škoda zranění Potoka, které ho viditelně limituje v jeho výkonu a nakonec ho ze hry vyřadilo úplně. Až budeme doplnění o starší dorostence, tak bude možné lépe rozložit síly a věřím, že se tím bude i nadále zlepšovat náš herní projev.

Velký dík patří divákům, kteří nás na poměry přípravného zápasu přišli podpořit v hojném počtu. Za 2 týdny nás čeká první soutěžní utkání, a to v rámci Českého poháru buď na hřišti Kobylis nebo Kutné Hory, tak držte palce.