První ligový zápas mladších dorostenek

TJ LOKO ČB : DHK PARDUBICE
28:27 (14:14)

Sestava: Černíková Tereza(G), Papanová Natálie (G), Markéta Houšková (18/5), Amélie Čapková (5), Tereza Zimmelová (3/2), Barbora Cvetkovová (1), Šárka Němcová (1), Sára Horáková, Barbora Kučerová, Barbora Poláková, Klára Kučerová

Dne 16.9.2023 jsme se utkaly v prvním zápase druhé ligy mladších dorostenek s Pardubicemi. Byl to těžký souboj, ale hrály jsme až do posledních sil a Pardubice zdolaly 28:27. Byla to pěkná házená až na nějaké fauly od pardubických holek. Střelkyně Markéta Houšků ovládla střelbu jak nikdy jindy, ale tentokrát střílely i ostatní holky a i když to nepadalo do brány, tak aspoň si zkusily vystřelit a získat ještě větší zkušenosti.

Z důvodu nemoci trenérky Jíti jsme musely požádat o coachování také Píďu a Bejka, kteří nás podrželi. Píďu jsme poslouchaly a co řekl to udělaly. Chvílemi to vypadalo, že jsme se zase „lekly“, že vyhrajeme a přestaneme hrát, tak jako vždy. Ale tentokrát jsme se nelekly a hrály pořád jako o život a nenechaly Pardubice, aby nás jen tak porazily. Zdvojovaly jsme obranu a pomáhaly si s každou hráčkou, aby neprošla a brankářky pochytaly všechno co se dalo a vždy podržely. V útoku jsme se snažily dostat co nejblíže a nastřílet co nejvíce gólů.

I když tam bylo pár ztrát a pár chyb, i tak to byla házená, na kterou se dalo dívat. Chvíli jsme se přizpůsobily hře soupeřů a míč byl jak horká brambora, ale výsledek neměnil k horšímu. A i z tribuny se ozývali rodiče, kteří nás podporovali a tleskali za všechny góly a akce. Tím jsme získaly naše první body do naší soutěže a TY UŽ NÁM NIKDO NEVEZME.

Příští zápas 24.9.2023 odehrajeme v Ústí nad Labem.

Autor článku: Amélie Čapková