Druhý jarní zápas dorostenek

TJ Lokomotiva České Budějovice : Sokol Vršovice A
24 : 33 (13:18)

Sestava: Papanová N.(G), Černíková T.(G), Nevoralová S. (2), Zimmelová T.(3/2), Cvetkovová B.(1), Houšková M.(15/4), Horáková S., Sedláčková B., Kučerová K.(1), Čapková A.(2), Šlajferčíková A.

V sobotu 27.1.2024 jsme u nás v Loko aréně přivítaly hráčky z Vršovic. V podzimním zápase jsme sice prohrály, ale s vítěznou druhou půlí, tak jsme očekávaly bitvu o každý míč a to i bez dvou hráček základní sestavy.

Bohužel jako poslední zápas v Plzni jsme si nechaly soupeře odskočit o 4 góly zbytečnými chybami, špatnou přihrávkou a nedostatečnou obranou. Naštěstí se skóre neměnilo nějak rychle, protože hráčky z Prahy naše chyby ne vždy potrestaly a tak ve 12. minutě svítil na světelné tabuli stav 2:5. V 19. minutě si Jitka vzala oddechový čas a důrazněji holkám vysvětlila, že s děravou obranou a bez střel na bránu se hrát nedá. Holky se vzchopily a začaly být více aktivní, nicméně 5gólový náskok se smazává špatně, tak jsme odcházely do šaten za stavu 13:18.

Do druhé části hry, kdy jsme si s děvčaty řekli (Jitka, Kamil a Zdeňka), kde děláme chyby a že bude nutné přitvrdit v obraně – nemůžeme se nechat otloukat jen my. S tímto jsme vstoupily do druhé půle a soupeřky zaskočily – ve 20. minutě holky stáhly rozdíl na dvou branek 19:21. Jenže vršovické dívky začaly hrát o poznání tvrději (někdy pro mě až nesmyslné fauly), zrychlily hru a naše děvčata se svým pomalým přistupováním v obraně k hráčkám z toho plynoucím nedovoleným zákrokům, posílala zbytek týmu do oslabení. Nevím, zda náhodou nepřišel úlek z holek strany, že by mohly vyrovnat, ale během tragických 10 minut (neproměněná sedmička a inkasovaných 7gólů v řadě) se sen o jakémkoliv lepším výsledku rozplynul. Konečný stav 24:33 mluví za vše.

Co dodat…nebudu zde jmenovat všechny hráčky, neboť je jasné, kdo dává nejvíce gólů, kdo na zápasy chodí pravidelně, tak zase vidí, kdo tvoří hru a má přehled, kdo je největší bojovník apod…, nicméně Klárka konečně odehrála své nejlepší zápasy a připsala si v obou góly. Sára N. hned při svém prvním domácím zápase vstřelila dva góly a je vidět, že jí hra jde a baví. A Terezka Č. s Natkou P. v bráně…na nich je vidět zužitkování z tréninků pod vedením mužské brankářské složky (DÍKY) v praxi, kdyby nepředvedly obě skvělé výkony, tak se bojím, že by skóre bylo hrozivější.

V posledních dvou zápasech byl vidět herní posun některých hráček, největší slabinou je klasicky přihrávka a občas skomírající obrana, ale myslím, že jsme s děvčaty vydaly správným směrem, i když nás soupeřky přehrávají, hra je „koukatelná“.

Takže holky DÍKY a v sobotu v Pardubicích snad už v plné polní. J+K+Z

Autor článku: Zdeňka Čapková