Muži A – bída proti Havl. Brodu

TJ Lokomotiva České Budějovice – Jiskra Havlíčkův Brod

21:23 (10:13)

 

Tuto sobotu jsme se v dalším domácím utkání postavili soupeři, který nám dlouhodobě moc nesedí – na naší palubovku zavítal Havlíčkům Brod. Přestože v ligové tabulce jsme těsní sousedé, do utkání jsme vstupovali s jasným odhodláním vyhrát a začít stoupat ligovou tabulkou.

Náš vstup do zápasu byl však hrozivě špatný. První gól se nám podařilo vsítit až v páté minutě, a to bylo z naší strany vše až do nějaké dvanácté minuty zápasu. To už jsme prohrávali 5:1. Na hřišti chyběla jiskra, zápal a chuť po vítězství. Obrana celkem fungovala, ale v útoku to byla bída nad bídu. Vzali jsme si tedy time-out, změnili organizaci útočné fáze a utkání jsme pomalu vyrovnali. Začalo to vypadat, že jsme se z letargie provázející začátek zápasu vyhrabali a vedli jsme 10:9. To však pouze do nějaké 23. minuty, kdy jsme v útoku začali opět hořet a neproměňovali jsme ani ty nejvyloženější šance (o zbytečných technických chybách ani nemluvě). Havlíčkův Brod tak naší beznaděj využil k tomu, že opanoval zbytek poločasu a vyhrál ho v poměru 13:10.

Ve druhém poločase se nám obraz naší hry nedařilo zlepšovat. Stále celkem dobře fungovala obrana, ale v útoku to vypadalo jako bychom byli na prvním zápase sezóny. Na celém týmu ležela deka a nikdo z hráčů se nevzepřel k výkonu, který by znamenal obrat v zápase. Výsledkem byl nejhorší předvedený výkon za celý dosavadní průběh sezóny a prohra 21:23.

Co dodat na závěr. Osobně jsem z předvedeného výkonu velice zklamaný a omlouvám se všem přítomným divákům, že zápas museli v hledišti protrpět. Pokusíme se zapracovat na tom, aby to v příštím utkání (2.3. od 17 hod doma proti Kutné Hoře) bylo o poznání povedenější představení.

Více informací pro milovníky statistik pod následujícím odkazem:
https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/97b6e4b5-5ec7-418b-bc9d-8e37fdc5107c