Muži A – po dlouhé době na výjezdu v Plzni

Talent Škoda JS Plzeň – TJ Lokomotiva České Budějovice
33:27 (14:16)

Uplynulou neděli nás naše další putování ligovou soutěží po dlouhé době zavedlo na západ Čech do Plzně. Nějakých 5, 6 let zpátky jsme tímto směrem jezdili takřka každý druhý víkend, ale po našem přeřazení do regionu jihovýchodní Čechy výjezdy tímto směrem ustaly. Už před zápasem bylo jasné, že nás rozhodně nečeká nic lehkého. Nastoupit jsme totiž měli proti rezervě lídra extraligy, ve které působí někteří hráči z áčka, kteří jsou navíc doplněni prvoligovými dorostenci.

Vstup do zápasu se nám celkem vydařil. Prvních patnáct minut jsme s Plzní drželi krok a skóre se pohybovalo v rozmezí od vyrovnaného stavu po -2 góly v náš neprospěch. Celkem dobře nám fungovala obrana na spojkách, horší to bylo s bráněním pivota a křídel. V útoku ze začátku bylo dost sil, a tak se dařilo skórovat zejména z nacvičených kombinací, případně z rychlého protiútoku. Od cca poloviny prvního poločasu jsme si však vybrali slabší chvilku a náhled jsme prohrávali o 4 góly. To bylo zapříčiněno zejména snižující se efektivitou našeho postupného útoku.

Nám se skóre podařilo v následujících minutách sice trochu korigovat, ale pořád to nebylo, a tak jsme si vzali time-out při kterém jsme trochu změnili organizaci hry a to přineslo kýžené ovoce. Vývoj zápasu jsme obrátili v náš prospěch a poločas jsme vyhráli 16:14.

Vstup do druhého poločasu nebyl špatný. Sice už se vytratila dominanci z konce prvního poločasu, ale pořád to bylo vyrovnané utkání, a to až do nějaké 10 minuty druhého dějství. V tento okamžik se totiž rozsypal střed naší obrany a plzeňští nás najednou začali poměrně snadno přečíslovat a dělali si s námi, co chtěli. Nám navíc docházely síly a zakončení byla čím dál větší bída. Bylo tedy jasné, že ani tentokrát na ligové body nedosáhneme. Domácí už si zbytek zápasu pohlídali a vyhráli zaslouženě 33:27.

Co dodat na závěr. Herní projev se dle mého názoru od utkání se Strakonicemi zlepšil. Škoda jen, že jsme neměli dostatek fyzických sil, abychom Plzni vzdorovali po celý zápas. Nedá se nic dělat, musíme dál bojovat a v příštím zápase s Havlíčkovými Brodem připsat první jarní výhru.

Neváhejte a přijďte nás v tomto snažení podpořit do naší Lokoarény 24. 2. od 17 hod.

Více informací pro milovníky statistik pod následujícím odkazem:
https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/1fa2d5e8-da44-403f-93e6-5471a2891faa