Muži A – nejpovedenější výkon sezóny

Jiskra Třeboň – TJ Lokomotiva České Budějovice
26:27 (15:15)

Tuto sobotu jsme měli na programu dohrávku posledního podzimního kola, která se uskutečnila na palubovce nedaleké Třeboně. Třeboň je pro nás tradičně velmi těžkým soupeřem a z jejího hřiště si pravidelně odvážíme jednoznačné porážky. Tento fakt v kombinaci s naším posledním hrůzným vystoupením proti Havlíčkovu Brodu dával tušit, že nás ani tentokrát nečeká nic lehkého.

Výhodou oproti minulému zápasu bylo, že jsme se tentokrát sešli v prakticky nejsilnějším možném složení (rozuměje byli jsme doplněni o náš kvalitní dorost). Vstup do zápasu se nám celkem povedl. Sice úplně dobře nefungoval postupný útok, protože naše zakončení bylo trochu kostrbaté, ale dobře nám fungovala obrana, a tak byl začátek zápasu celkem vyrovnaný. Třeboň sice po úvodních cca 10 minutých získávala trochu navrch protože nás trestala snadnými góly z rychlých protiútoků nebo trestala naše laciné chyby v obraně, ale žádná tragická ztráta se nekonala. Nejdůležitější bylo, že se nám v cca 15 minutě začaly probouzet naše stálice na postech spojek. Těm se začal dařit postupný útok a vývoj zápasu jsme tak vyrovnali. Stále nám dělal problém rychlý protiútok vedený středem hřiště, ale na obdržené góly jsme dokázali reagovat našimi útočnými akcemi. Poločas tedy skončil remízou 15:15.

Vstup do druhého poločasu se nám trochu nepovedl. Hned v jeho úvodu jsme se nechali vyloučit a tím se Třeboň dostala do dvougólového vedení. My jsme se z toho ale nesesypali. Třeboň začala být nervóznější. Měla pár zbytečných vyloučení a začala dělat technické chyby v útoku. Díky tomu se nám podařilo hru opět vyrovnat. Pak sice přišla naše méně povedená pasáž s 3 technickými chybami za sebou a tím jsme Třeboň zase vrátili do zápasu. Čekal nás tedy dramatický závěr zápasu. Oproti jiným zápasům jsme však závěr utkání zvládli lépe, než soupeř a závěrečné drama jsme díky sedmičce nařízené za zákeřný faul na konci zápasu vyhráli 27:26.

Nemohu zapomenout na poděkování našim fanouškům, kteří nám v Třeboni vytvořili velmi bouřlivou atmosféru a místy to až vypadalo jako bychom my byli domácími. To jsem v Třeboni, kde je tradičně velmi bouřlivá atmosféra od místních příznivců, ještě nezažil. Smekám a velmi děkuji!

Co říct závěrem. Je vidět, že když jsme kompletní, střelecky se nám daří a do zápasu jdeme s plným nasazením, dokážeme hrát prakticky s kýmkoliv vyrovnanou a navíc atraktivní házenkářskou partii. Na tomto výkonu je třeba stavět v dalším domácím zápase proti Novému Veselí – hegemonu naší ligové soutěže posledních let. Tak neváhejte a přijďte nás podpořit v sobotu 23. 3. od 17 hod.

Více informací pro milovníky statistik pod následujícím odkazem:
https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/f6d1fc04-a690-4599-8eea-024e07abbcf7