Muži A – splněná povinnost

Lokomotiva Vršovice – TJ Lokomotiva České Budějovice

25:31 (18:16)

K první letošnímu venkovnímu utkání jsme vyráželi na hriště Lokomotivy Vršovice. Sestava, se kterou jsme vyjeli, byla poněkud prořídlá a tak jsme pro jistotu povolali i záložní síly z házenkářského důchodu (Kotviho a Zelího). S Vršovicemi však máme dlohodobě poměrně pozitivní bilanci, a tak jsme i přes oslabení věřili ve výhru.

Vstup do zápasu nebyl špatný alespoň co se útočné fáze hry týká. Na nějaké velké kombinace nebyl prostor a góly jsme dávali především z rychlých protiútoků. Když už jsme se dostali do útoku postupného, tak se nám dařilo obranu přečíslit a přehrát. Postupně se ale zhoršovala naše obrana, kdy jsme opět nedokázali včas přistoupit ke střelcům z dálky nebo jsme se nechali převálcovat soupeřovými spojkami a natlačit až do brankoviště. Navíc soupeř nasadil osobní bránění na Ráďu a to nám při nedostatku spojek způsobilo poměrně velké problémy. Najednou jsme prohrávali 14:10. Zlepšeným výkonem ke konci poločasu jsme zvládli výsledek trochu korigovat, ale pořád žádná sláva.

Do druhého poločasu jsme trochu přeskupili útok, aby Ráďova absence nebyla tolik znát a to se začalo pomalu vyplácet. V obraně jsme se navíc velmi zlepšili (za celý druhý poločas jsme dostali 7 gólů, kdežto za první 18!) v kombinaci s viditelně ubývajícími silami soupeře a rychlými protiútoky jsme postupně dostávali vedení na naší stranu. Ve druhé půli druhého poločasu jsme odskočili na rozdíl 4 gólů a tento náskok už jsme si pohlídali a ke konci zápasu ještě navýšili.

Co říct závěrem. Pochvala klukům patří za to, že zápas nezabalili, ikdyž se zrovna moc nedařilo a druhý poločas zvládli dobře odbránit. Důležité bude doplnit početní stavy před utkání s Pardubicemi, kdy se utkáme s poznání kvalitnějším soupeřem a bude potřeba nejméně o level lepší výkon, abychom vyhráli.