Muži A – pohodlně k vítězství

TJ Lokomotiva České Budějovice – TJ ČZ HBC Strakonice 1921 B

35:23 (16:11)

Během uplynulého víkendu jsme poměřili naše síly s béčkem Strakonic. Utkání proti tomuto soupeři jsou vždy předem nevyzpytatelná, protože jeho kvalita záleží hodně na tom, kolik borců z áčka nastoupí právě za béčko. Tentokrát k nám byl osud poměrně přívětivý a z áčka pro potřeby tohoto zápasu moc hráčů využito nebylo.

První polovinu prvního poločasu s námi Strakonice drželi krok. V útoku se nám sice celkem dařilo, protože naše fyzické dispozice a zkušenosti hráli v náš prospěch, ale v naší obraně to zas taková sláva nebyla. Moc nám nefungovalo přebírání hráčů v devítce, a tak jsme inkasovali buď z průskoků z hranice brankoviště nebo ze střední vzdálenosti, když jsme nedostoupili soupeřovi střelce.

Postupem času se však dařilo naší obranu zpevňovat a to byl asi ten nejvýznamnější faktor vedoucí k tomu, že vedení jsme pomalu ale jistě navyšovali až na poločasový rozdíl 5 gólů.

Vstup do druhého poločasu se nesl v duchu konce prvního poločasu a my si náš náskok dál a dál upevňovali až na rozdíl 10 gólů, který svítil na světelné tabuli někdy kolem 5. minuty druhého poločasu. V tento okamžik se hra vyrovnala a rozdíl ve skóre se pohyboval víceméně na této úrovni. Cca v polovině druhého poločasu přišlo Dvořkovo vyloučení, což nás dostalo pod tlak, protože už nebylo kým střídat na posty spojek. To bylo zásadní hlavně při naší hře v oslabení (ve které jsme strávili značnou část utkání), protože zkrátka chyběli kreativní hráči, kteří by dokázali tvořit hru a ponechat náš výkon koukatelným.

V druhé části druhého poločasu už to tak byla pouze holomajzna, při které se čekalo až bude konečně zápas odehrán. Zápas nakonec skončil naším vítězstvím o 12 gólů.

Příští týden vyrážíme do dalekých Pardubic, kde se nám dlouhodobě příliš nedaří, tak držte palce, ať odtud tentokrát neodjíždíme s prázdnou.

Více detailů pro milovníky statistik zde:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/482d4031-8f69-4f3b-b315-29ee7c53b63b

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/482d4031-8f69-4f3b-b315-29ee7c53b63b