Muži A – vláčkem za vítězstvím

TJ Dolní Cerekev – TJ Lokomotiva České Budějovice

26:36 (15:19)

Dalším dobrodružstvím v rámci našeho ligového zápolení byla výprava do daleké Dolní Cerekve. K zápasu jsme vyrazili netradičně vlakem, který byl ideální volbou nejen z hlediska logistického, ale i kulturně-společenského (zvláště pro potřeby zpáteční cesty).

Na zápas jsme se krom dvou výjimek sešli ve složení, kterému se aktuálně dá říkat nejsilnější možné. Dalo se tedy doufat, že se nám podaří prolomit sérií neúspěchů, která nás při zápasech na palubovce Cerekve provází.

Do zápasu jsme nevstoupili úplně špatně, a to hlavně co se týká našeho útočného snažení. Tam se nám dařila kombinace a s obranou soupeře jsme si bez velkých problémů věděli rady. Horší byla začátkem utkání naše obrana, protože jsme dostávali gól snad z každého útoku. Soupeřovi spojky byly čerstvé a úspěšnost jejich střelby byla vysoká. Postupem času se nám však dařilo získávat herní převahu a cca ve 20 minutě utkání jsme odskočili až na rozdíl 6 gólů.

Pak jsme si vybrali slabší chvilku. V útoku jsme vyrobili několik zbytečných chyb, kterými jsme darovali míč soupeři a ten naše zaváhání zpravidla náležitě potrestal. Kvůli těmto našim minelám se náš náskok snížil na pouhopouhé 2 góly. To byl okamžik, kdy bylo nasnadě vzít si time out a trochu schladit hlavy. Hra se po time out ustálila a nakonec jsme poločas vyhráli o 4 góly.

Druhý poločas už byl zcela v naší režii. Soupeřovi spojky už neměli tolik sil, jejich zakončení už nebylo tak nebezpečné a z jejich hry se vytratila velká část kreativity. Nám se v útoku i nadále celkem dařilo a náš náskok se postupně navyšoval. Cca v polovině druhého poločasu už jsme vedli o 9 gólů a tento náskok jsme si do konce utkání už pohlídali.

Zápas skončil naším vítězstvím o 10 gólů a my tak zaznamenali první, letošní, venkovní vítězství. Všem zúčastněným je potřeba poděkovat za bojovnost a předvedený výkon. Jen tak dál.

Příští zápas nás čeká na domácí palubovce proti Strakonicím, což už bude o poznání těžší soupeř. Zveme Vás tedy na sobotu 9. 10. od 17 hod do hlediště naší haly, kde Vám budeme vděční za Vaší případnou podporu.

Více informací pro milovníky statistik zde https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/8c773a47-931e-4e9e-a1c4-d604c9c7aeb8