Muži A – letos naposled doma

TJ Lokomotiva České Budějovice – TJ Sparta Kutná Hora

33:23 (15:12)

K poslednímu letošním střetnutí na domácí palubovce jsme o uplynulém víkendu celek z Kutné Hory. Na tohoto soupeře se nám dlouhodobě daří, a tak se dalo očekávat, že napravíme dojem z minulého domácího zápasu, kdy jsme bohužel poprvé v sezóně doma prohráli.

Do zápasu jsme vstoupili poměrně povedeně. Hned od začátku jsme se ujali vedení a to zejména díky pěkné kombinační hře v útoku, kdy jsme dávali prakticky z každého útoku gól. Naše obrana si většinou se soupeřovými útoky věděla rady a prakticky jediná možnost jak dostat gól byly rychlé protiútoky po našich technických chybách nebo neproměněných šancích. Jak tak čas plynul náš náskok se navyšoval až na 13:5 v cca 20 minutě utkání.

V tento okamžik, ale jakoby polevila naše koncentrace, zejména v útočné fázi hry. Nedařilo se nám dát gól ani z těch nejvyloženějších šancí a návrat do obrany byl velkou raritou v našich řadách. Prostě a jednoduše jsme si mysleli, že už to máme v kapse a přepnuli jsme do módu lážo-plážo. Posledních 10 minut prvního poločasu jsme tak prohráli 2:7.

To bylo trochu moc na (minimálně na mojí) nervovou soustavu a v šatně o tom bylo slyšet…

Do druhého poločasu jsme naštěstí vstoupili zase koncentrovaně a utkání už jsme bezpečně kontrolovali. Odskočili jsme na nějakých 8 gólů a soupeře už jsme si k tělu moc nepouštěli. Zápas tak mohl proběhnout a skončit bez větších dramat a na hřišti se mohli prezentovat všichni hráči z lavičky.

Příští víkend nás čeká poslední utkání podzimu proti velmi dobře hrajícím Úvalům, které jsou v tabulce prakticky za námi a letos mají ambice na postup do první ligy, tak držte palce, ať se nevrátíme s prázdnou.

Více informací pro milovníky statistik zde:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/87c311ff-6c67-4197-98ca-6d229740ab68